Couscous-salat med grillet squash og tahinisaus
Dette må være en av de friskeste, mest smakfulle og ikke minst mest mettende salatene jeg vet om! Den passer bra på de dagene du har lyst på grillmat, men det egentlig er litt for varmt vær til å spise grill-varm mat. Eventuelt om du bor her på vestlandet, kan du servere retten som tilbehør til annen grillmat.
Tips: Har du tilfeldigvis ikke tahini hjemme? Det går fint an å bruke mandelsmør eller peanøttsmør i sausen også.
Couscous-salat med grillet squash og tahinisaus
Ingredients
- 1 squash
- salt
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 sitron
- 1 dl olivenolje
- 3 dl couscous
- 0,5 agurk
- 1 håndfull kirsebærtomater
- 4 stilker mynte
- 4 stilker bladpersille
Tahinisaus
- 4 ss tahini
- 5 ss vegansk yoghurt naturell
- 1 ss lønnesirup
- 0,5 sitron
- salt
- pepper
Instructions
- Skjær squashen i skiver. Legg disse i et dørslag (ev en tallerken dekket av kjøkkenpapir), dryss over 1 ts salt og la det ligge i 10 minutter slik at saltet får presset ut en del overflødig væske.
- Finhakk hvitløk og ha i en bolle sammen med sitron og olivenolje. Spar til squashen er ferdig grillet/stekt.
- Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Skjær agurk i små terninger, og skjær tomatene i 2 eller 4. Finhakk mynte og persille.
- Bruk en gaffel til å røre litt i couscousen slik at den blir luftig. Ha i agurk, tomat, mynte og persille.
- Før servering tørker du væske av squashskivene, og griller eller steker dem på begge sider. Ha dem rett fra grillen og over i olivenoljemarinaden slik at smakene får trekke inn. Legg dem deretter på toppen av couscousen. Server med tahinisaus.
Tahinisaus
- Rør sammen tahini, yoghurt og lønnesirup i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Flere oppskrifter
-
Grønt på grillen
Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Polenta med grillet tomat og aioli
Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…