Kinesiske crispy jackfruit-pancakes
I Kina lager de mye god mat, og en av spesialitetene er noen tynne pannekaker fylt med grønnsaker, saus og sprøstekt and.
Jeg har aldri smakt originalversjonen, for å være ærlig, men jeg har smakt veganske versjoner av retten på den legendariske restauranten Peking Palace/Loving Hut Archway i London. Helt. Utrolig. Godt!
Jeg ble tipset av ei venninne, at det går an å lage retten med jackfruit som en substitutt for and, og et minutt etterpå var jeg på vei til den internasjonale butikken for å handle jackfruit.
Jeg googlet og googlet for å finne ut hvilke krydder og andre ingredienser som er med i retten, samt hvordan folk har løst det med å bruke jackfruit istedenfor and, så dette her er virkelig ikke min oppskrift. Det er en kombinasjon av en haug med oppskrifter, og jeg skal ikke ha noe ære her. I beste fall kan dere se på meg som en videreformidler.
Eneste minuset var at jeg ble skikkelig kjip da jeg så at de kinesiske pannekakene kosta over 100 kroner (ikke rart, det er en spesialitet og det var en stor pakke). Jeg jukset og brukte hvetetortillas istedenfor, men nå når jeg vet at jeg elsker retten, skal jeg virkelig kjøre den med pannekakene neste gang.
Crispy jackfruit pancakes (på norsk)
Ingredients
- 1 boks jackfruit i lake eller vann ikke i sirup
- 2 vårløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- olje til steking
- 2 ts kinesisk femkrydder-blanding
- 3 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ts riseddik
- hoisin-saus
- eventuelt litt szechuan-pepper
- 1 agurk
- noen stilker koriander
- kinesiske pannekaker eventuelt hvetetortillas
- 2 ss sesamfrø
Instructions
- Sil laken av jackfruiten og skyll den i litt vann. Legg den over på kjøkkenpapir for å tørke av vannet.
- Skjær vårløk i tynne ringer. De hvite skal du bruke i stekingen, de grønne sparer du til topping. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
- Varm opp litt olje i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Ha i det hvite fra vårløken, hvitløk og ingefær, og la det surre i noen minutter slik at det blir mykt. Ha deretter i krydderblandingen og la det hele surre i et par minutter til.
- Tilsett jackfruit, og ha i soyasaus, sesamolje, riseddik og et par spiseskjeer hoisinsaus. Vend alt godt sammen, og la det surre i gryten i 10-15 minutter, til jackfruiten begynner å bli myk. Dersom pannen blir for tørr kan du ha i litt vann underveis. Smak eventuelt til med litt szechuan-pepper.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bruk to gafler til å dra jackfruiten fra hverandre i gryta. Rør godt sammen slik at all sausen og smaken kommer med, legg deretter frukten ut over stekebrettet. Topp gjerne med litt mer hoisin-saus, det er veldig godt. Sett i ovnen og stek i 20-30 minutter, vend på blandingen underveis slik at den ikke brenner seg.
- Servering
- Skjær agurk i strimler og finhakk koriander. Varm opp pannekakene (eller tortillaene) etter anvisning på pakken.
- Når jackfruiten er ferdig i ovnen servérer du den med pannekaker, mer hoisin-saus, agurk, det grønne fra vårløken, koriander, sesamfrø, og eventuelt mer szechuan-pepper.
- Spis og kos deg!
Flere oppskrifter
-
Pulled jackfruit-sandwich à la Mablis
Verdens deiligste musikkfestival arrangeres helt tilfeldigvis i Stavanger. Mablis heter den, og er rett og slett en helt unik godhjerta plass. Jeg ble først forelska i festivalen under pandemien, da de arrangerte med kohorter, saccosekker og bordservering. Altså – tidenes festivalopplevelse for en introvert som…
-
Fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.
-
Pulled jackfruit BBQ-sandwich
Vanvittig smaksrik og saftig jackfruit i burgerbrød. Perfekt når du egentlig har lyst på grillmat, men ikke helt orker å fyre opp grillen.
2 thoughts on “Kinesiske crispy jackfruit-pancakes”
Leave a Reply
Asiatiske pannekaker er billigst på asiatiske butikker, de ligger i frysedisken.
Tusen takk for godt tips!