Sil laken av jackfruiten og skyll den i litt vann. Legg den over på kjøkkenpapir for å tørke av vannet.
Skjær vårløk i tynne ringer. De hvite skal du bruke i stekingen, de grønne sparer du til topping. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
Varm opp litt olje i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Ha i det hvite fra vårløken, hvitløk og ingefær, og la det surre i noen minutter slik at det blir mykt. Ha deretter i krydderblandingen og la det hele surre i et par minutter til.
Tilsett jackfruit, og ha i soyasaus, sesamolje, riseddik og et par spiseskjeer hoisinsaus. Vend alt godt sammen, og la det surre i gryten i 10-15 minutter, til jackfruiten begynner å bli myk. Dersom pannen blir for tørr kan du ha i litt vann underveis. Smak eventuelt til med litt szechuan-pepper.
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bruk to gafler til å dra jackfruiten fra hverandre i gryta. Rør godt sammen slik at all sausen og smaken kommer med, legg deretter frukten ut over stekebrettet. Topp gjerne med litt mer hoisin-saus, det er veldig godt. Sett i ovnen og stek i 20-30 minutter, vend på blandingen underveis slik at den ikke brenner seg.
Servering
Skjær agurk i strimler og finhakk koriander. Varm opp pannekakene (eller tortillaene) etter anvisning på pakken.
Når jackfruiten er ferdig i ovnen servérer du den med pannekaker, mer hoisin-saus, agurk, det grønne fra vårløken, koriander, sesamfrø, og eventuelt mer szechuan-pepper.
Spis og kos deg!