Bokhvetepannekaker

Bokhvetepannekaker

Nydelige amerikanske bokhvetepannekaker med banan, kanel og kardemomme. 

Bokhvete er ikke en intelligent slektning av hveten, i tilfelle vi var flere som delte den oppfatningen, men en nøtt faktisk. Faktisk en fjern slektning av rabarbra, ifølge Norsk cøliakiforening. Uansett – bokhvetemel er proteinrikt, og passer utrolig godt i pannekaker. Sammen med banan blir det både søtt og saftig, og konsistensen minner skikkelig om “vanlige” amerikanske pannekaker.

Jeg synes disse er knallgode med frukt og planteyoghurt til. Bokhvetepannekaker passer også veldig godt med sjokoladepålegg og banan.

NB. Dersom du ikke vil steke alle pannekakene med en gang, klarer røren seg helt fint noen dager i kjøleskapet.

veganske og glutenfrie bokhvetepannekaker

Ofte stilte spørsmål om bokhvete

Hva er bokhvete?

Mange tror at bokhvete er en kornsort på linje med hvete, rug og bygg, men er egentlig en liten nøtt. Bokhvete er en fjern slektning av rabarbra. Disse nøttene stammer fra Sentral-Asia, hvor de helt fra oldtiden har vært dyrket som brødkorn.

Hvor får jeg kjøpt bokhvetemel?

Bokhvetemel selges ofte på helsekost, men også i godt assorterte dagligvarebutikker. Se med bakevarene eller i hyllen med allergivennlige produkter.

Er bokhvetemel glutenfritt?

Ja, rent bokhvetemel er helt uten gluten, og kan trygt brukes av dem som har glutenintoleranse. Det er proteinrikt, og ligger på ca. 11,7 g protein per 100 g mel.

Kan jeg bake med bokhvetemel?

Ja, men det fungerer best i samspill med andre meltyper.

veganske og glutenfrie bokhvetepannekaker

Veganske bokhvetepannekaker

Proteinrike amerikanske pannekaker med banan, bokhvete, kanel og kardemomme.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Svelling 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course frokost, pannekaker
Cuisine amerikansk
Servings 12 pannekaker

Ingredients
  

  • 2 bananer godt modne
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 2,5 dl plantemelk havre eller soya
  • 2,5 dl bokhvetemel
  • olje til steking
  • banan, bær, melkefri sjokolade, vegansk yoghurt med vanilje til servering

Instructions
 

  • Ha bananene i en bolle, mos dem godt med en gaffel.
  • Rør inn kardemomme, kanel, bakepulver og plantemelk.
  • Visp inn bokhvetemelet til du har en ganske jevn røre. Noen klumper er okei.
  • La røren svelle litt før steking.
  • Ha en stekepanne på medium til høy temperatur. Ha litt olje i pannen. Ha i cirka en halv dl. røre per pannekake, og stek dem gylne på begge sider.
  • Servér pannekakene med det du liker best – her har jeg brukt banan, bær, melkefri sjokolade og vegansk yoghurt med vanilje.

Flere oppskrifter

  • Superenkle bananlapper

    Superenkle bananlapper

    Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating