Sjokoladepinner

Sjokoladepinner

Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.

Veganske sjokoladepinner

Knallgode, småseige julekaker med masse sjokoladesmak. 
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Course bakst, julekaker
Servings 40 stk.

Ingredients
  

  • 200 g vegansk margarin
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver eller -sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 5 dl hvetemel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha margarin, sukker, sirup, bakepulver, vanilje og kakaopulver i en foodprocessor, og kjør til det er en helt glatt krem. Ha over i en bolle og jobb inn hvetemelet. Jobb sammen til en smidig deig.
  • Del deigen i to like store deler. Rull ut til to pølser som er nesten like lange som stekebrettet. Legg dem oppå, og press dem ned med fingrene, til de er cirka en halv centimeter tykke. Tykkere stenger blir mykere enn flatere, så her gjelder det å lage etter hva du foretrekker. Husk at de utvides under steking, så pass på å ha avstander mellom de to leivene.
  • Sett brettet i ovnen, stek i cirka et kvarter. Med en gang du tar ut brettet, skjærer du dem på skrått slik at det blir pinner med bredde på cirka 2 cm. La kakene avkjøles helt før du brekker pinnene fra hverandre.
  • Oppbevar i lufttett boks i romtemperatur.
Keyword jul

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer

  • Sjokoladepinner

    Sjokoladepinner

    Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus. Flere oppskrifter

    Les mer

  • Pepperkakecookies

    Pepperkakecookies

    Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt.…

    Les mer



1 thought on “Sjokoladepinner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating