Grønnkålpannekaker

Grønnkålpannekaker

Etter å ha vært gjennom min første sesong med grønnkål i kjøkkenhagen, har jeg en helt ny begeistring for denne herlige råvaren.

“Den vokser som ugress”, sa de til meg på forhånd, og det stemmer. Det var rett og slett veldig lett å lykkes med grønnkål i hagen. Den tåler visstnok frost også, så jeg satser på å ha forsyningen gående hele høsten.

Grønnkål er ikke bare lett å dyrke, den er en vitaminbombe så det holder. På optimaltkosthold.no står følgende:
100 gram grønnkål dekker en femdel av dagsbehovet for kalsium og 11 % av dagsbehovet for jern! I tillegg er grønnkål rik på vitamin C, vitamin A (betakaroten), vitamin E og andre antioksidanter, samt Vitamin B6, kalium, fiber og andre næringsstoffer. 100 gram grønnkål inneholder mer kalsium enn en desiliter kumelk.

Selv om grønnkål også er en av mine favoritter på tallerkenen, gjerne sprøstekt med litt hvitløk i stekepannen, bakt i ovnen til chips eller i en smoothie med frossen banan, så forstår jeg at det kan være utfordring å få barna til å spise den. Derfor har jeg satt sammen denne oppskriften, der vi rett og slett lager lysegrønne pannekaker. De er skikkelig gode, og kan serveres med alt du vanligvis liker av pannekaketilbehør.

Grønnkålpannekaker

Litt grønnere, litt sunnere pannekaker. Disse kan serveres med alt du vanligvis liker av pannekaketilbehør.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Svellling (minst) 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course pannekaker
Servings 6 stk.

Ingredients
  

  • 50 g grønnkål
  • 100 g eplemos kjøpt i butikk eller hjemmelaget
  • 2,5 dl mandelmelk eller annen plantemelk
  • 3 ss olje + ekstra til steking
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts salt

Instructions
 

  • Del grønnkålen opp i litt mindre biter, fjern de største stilkene. Ha i en foodprocessor, tilsett eplemos, mandelmelk og olje. Kjør det til grønnkålen blir helt finhakka.
  • Ha deretter i mel, sukker, bakepulver, kanel og salt, og kjør det en kjapp runde til slik at alt blir blandet. Du skal ha en tyktflytende røre.
  • La røren svelle i 15-30 minutter.
  • Varm opp en stekepanne til medium temperatur, og ha i litt olje. Ha i litt over en halv øse av røren, cirka én desiliter, per pannekake. Pannekakene trenger 3-4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte.
  • Du kan snu pannekakene når kantene er stive, og det bobler godt på toppen.
  • Servér grønnkålpannekakene ferske, for eksempel med krem, bær, syltetøy, sirup eller kuttet frukt.
Keyword grønnkål

Flere oppskrifter

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…

  • Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…

  • Bokhvetepannekaker

    Bokhvetepannekaker

    Nydelige amerikanske bokhvetepannekaker med banan, kanel og kardemomme. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating