Vegansk cheddardip
Cheddardip er en av de ingrediensene som serveres med meksikansk mat, som jeg ikke helt tror at kommer fra Mexico. Faktisk kan et kjapt google-søk tyde på at sausen kommer fra England, men vi spiser den liksom aldri med “fish” and chips heller.
Så der fikk jeg imponert med mine svært dårlige kunnskaper om det meksikanske og britiske kjøkkenet. Dere må gjerne hjelpe meg videre i kommentarfeltet.
Uansett – cheddardip står i samme hylle som tacogreiene i butikken, og er et relativt fast innslag på meksikanske fast food-restauranter. Og denne veganske varianten? PERFEKT med tortillachips og på nachos!
Vegansk cheddardipp
Ingredients
- 130 g cashewnøtter
- 2 dl usøtet mandel- eller soyamelk
- 2 toppa ss næringsgjær
- 2 ss sylta jalapeñosskiver
- saft fra en halv sitron
- 1 ss tomatpuré
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts løkpulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts chilipulver
Instructions
- Bløtlegg nøttene i kaldt vann noen timer før bruk. Sil av vannet.
- Ha nøttene over i en foodprocessor eller blender, tilsett resten av ingrediensene. Kjør til du har en ganske jevn dipp. Har du ikke en superblender så går det helt greit med litt små nøttebiter synes jeg.
Flere oppskrifter
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.
-
Vegansk cheddardip
Cheddardip er en av de ingrediensene som serveres med meksikansk mat, som jeg ikke helt tror at kommer fra Mexico. Faktisk kan et kjapt google-søk tyde på at sausen kommer fra England, men vi spiser den liksom aldri med “fish” and chips heller. Så der…
-
Grov guacamole
Nok en oppskrift på guacamole ja! Men hvorfor ikke – det må jo være verdens beste dip?
2 thoughts on “Vegansk cheddardip”
Leave a Reply
Denne var helt fantastisk god.
Hurra 😀