Gulrotpannekaker

«Jeg elsker gulrotkake og elsker pannekaker, så da må jo gulrotpannekaker bli godt?»
Det utsagnet kunne havnet i mislykka-kategorien sammen med pommes frites med sjokoladeglasur, men nei. Suksess de luxe! Pannekakene er litt tykke, veldig saftige, og smaker skikkelig godt av krydder. Små valnøttbiter i røren gir den ekstra gode kake-feelingen. Det gjør også glasuren – er det egentlig noe bedre å toppe kaker med enn kremostglasur? Jeg tror ikke det. Kunne spist den med skje (og gjør det iblant).



Veganske gulrotpannekaker
Ingredients
- 1 stor gulrot
- 1 liten håndfull valnøtter
- 1 ss knuste linfrø
- 2 ss vann
- 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
- 2 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts nellik
- 1 ts bakepulver
- bitte litt salt
- 2,5 dl hvetemel kan erstattes av 50/50 fullkornsmel og havremel eventuelt
- olje til steking
Kremostglasur:
- 3 ss vegansk kremost
- 3 ss vegansk margarin
- 1 dl melis (cirkamengde)
- eventuelt litt sitronsaft og vanilje
Instructions
- Riv gulrot og grovhakk nøtter.
- Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå i et par minutter slik at det blir en slags gelé.
- Visp inn melk, sukker, kanel, ingefær, nellik, bakepulver og salt. Ha deretter i mel, og visp det raskt sammen.
- Vend inn revet gulrot og nøtter.
- Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren, og stek gyllent på hver side. Gjenta med all røren.
- Servér pannekakene med kremostglasur (oppskrift under).
Kremostglasur:
- Visp sammen kremost og margarin enten for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett melis til du har en passe flytende konsistens (og synes det er søtt nok). Smak eventuelt til med litt sitronsaft og/eller vanilje.
Flere oppskrifter
-
Superenkle bananlapper
Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!
-
Linda sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.
-
Tynne veganske pannekaker
Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…
2 thoughts on “Gulrotpannekaker”
Leave a Reply
Aning på hvor man finner vegansk kremost i stavanger? Lyst å prøve disse.
Helgø Meny og helsekost pleier å ha 🙂 og den økologiske butikken ved gamle Tau-ferja.