Go Back

Veganske gulrotpannekaker

Disse pannekakene er gode til helgefrokost, dessert, og med en kopp kaffe litt utpå kvelden. Blir kremostglasur litt voldsomt, kan du helt fint smøre på dem med margarin eller kremost. Eller ha på uhorvelige mengder lønnesirup. Vel bekomme!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course pannekaker
Servings 6 pannekaker

Ingredients
  

  • 1 stor gulrot
  • 1 liten håndfull valnøtter
  • 1 ss knuste linfrø
  • 2 ss vann
  • 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts nellik
  • 1 ts bakepulver
  • bitte litt salt
  • 2,5 dl hvetemel kan erstattes av 50/50 fullkornsmel og havremel eventuelt
  • olje til steking

Kremostglasur:

  • 3 ss vegansk kremost
  • 3 ss vegansk margarin
  • 1 dl melis (cirkamengde)
  • eventuelt litt sitronsaft og vanilje

Instructions
 

  • Riv gulrot og grovhakk nøtter.
  • Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå i et par minutter slik at det blir en slags gelé.
  • Visp inn melk, sukker, kanel, ingefær, nellik, bakepulver og salt. Ha deretter i mel, og visp det raskt sammen.
  • Vend inn revet gulrot og nøtter.
  • Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren, og stek gyllent på hver side. Gjenta med all røren.
  • Servér pannekakene med kremostglasur (oppskrift under).

Kremostglasur:

  • Visp sammen kremost og margarin enten for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett melis til du har en passe flytende konsistens (og synes det er søtt nok). Smak eventuelt til med litt sitronsaft og/eller vanilje.
Keyword gulrotkake, gulrotpannekaker, kremostglasur