Potetsuppe

Potetsuppe

En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er noe av det aller beste jeg får. I denne varianten har jeg sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken. Så. Utrolig. Godt.

Suppen passer veldig godt å servere til forrett i selskaper, da holder denne mengden til 4 porsjoner (minst). Du kan lage den opp en dag i forveien, og varme den forsiktig opp rett før servering.

vegansk fransk potetsuppe

Potetsuppe

Silkemyk, fransk potetsuppe med masse god smak fra sjalottløk, hvitløk og vårløk. Og potet. Her er mengdeberegningene for å servere suppen som hovedrett. Har du den som en forrett kan du halvere mengdene.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course forrett, hovedrett, suppe
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • masse bladpersille
  • 1 kg poteter
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 2 laurbærblad
  • pepper
  • ev. brødkrutonger og chiliolje til servering

Instructions
 

  • Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk persille. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter.
  • Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongterninger og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).
  • Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper.
  • Servér suppen rykende varm med resten av persillen på toppen, topp gjerne også med brødkrutonger og chiliolje.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



2 thoughts on “Potetsuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating