Potetsuppe
Silkemyk, fransk potetsuppe med masse god smak fra sjalottløk, hvitløk og vårløk. Og potet. Her er mengdeberegningene for å servere suppen som hovedrett. Har du den som en forrett kan du halvere mengdene.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course forrett, hovedrett, suppe
Cuisine fransk
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 vårløk
- masse bladpersille
- 1 kg poteter
- 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
- 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
- 2 laurbærblad
- pepper
- ev. brødkrutonger og chiliolje til servering
Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk persille. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter.
Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongterninger og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre - det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).
Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper.
Servér suppen rykende varm med resten av persillen på toppen, topp gjerne også med brødkrutonger og chiliolje.