Go Back
vegansk fransk potetsuppe

Potetsuppe

Silkemyk, fransk potetsuppe med masse god smak fra sjalottløk, hvitløk og vårløk. Og potet. Her er mengdeberegningene for å servere suppen som hovedrett. Har du den som en forrett kan du halvere mengdene.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course forrett, hovedrett, suppe
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • masse bladpersille
  • 1 kg poteter
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 2 laurbærblad
  • pepper
  • ev. brødkrutonger og chiliolje til servering

Instructions
 

  • Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk persille. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter.
  • Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongterninger og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre - det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).
  • Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper.
  • Servér suppen rykende varm med resten av persillen på toppen, topp gjerne også med brødkrutonger og chiliolje.
Keyword poteter