Blomkålsuppe med currysmak
Lyst på asiatisk mat i en fei? Kok blomkålsuppe med currypaste og kokosmelk, da vel! Denne retten lager du på under halvtimen, og den er full av god smak.
På toppen har jeg på litt cashewnøtter, koriander og mangochutney. Her kan du fint variere med f.eks. en klatt vegansk rømme.
Blomkålsuppe med smak av Asia
Ingredients
- 1 blomkål
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss olje til steking
- 2 ss rød currypaste
- 1 l vann med grønnsaksbuljongterninger
- 2,5 dl kokosmelk
- rista cashewnøtter, koriander og mangochutney til å ha på toppen
Instructions
- Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter til løken blir blank. Ha deretter i currypaste, og rør den sammen med løken.
- Ha i blomkålbuketter, og la dem steke i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongterninger og kokosmelk. La det koke opp, og deretter koke til blomkålbitene er møre. Det tar cirka 10 minutter fra det begynner å koke (avhenger av størrelsen på bukettene).
- Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Du kan vurdere å smake til med litt salt – men er det salt i buljongpulveret så er det nok greit uten mer.
- Servér suppen rykende varm, topp med cashewnøtter, koriander og mangochutney.
Flere oppskrifter
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
-
Blomkålsuppe med hvite bønner
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…
-
Søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.
2 thoughts on “Blomkålsuppe med currysmak”
Leave a Reply
Er det indisk eller thai karripasta du bruker?
JEg bruker indisk her, men ser for meg at thai skal funke og 🙂