Blomkålsuppe med currysmak

Blomkålsuppe med currysmak

Lyst på asiatisk mat i en fei? Kok blomkålsuppe med currypaste og kokosmelk, da vel! Denne retten lager du på under halvtimen, og den er full av god smak.

På toppen har jeg på litt cashewnøtter, koriander og mangochutney. Her kan du fint variere med f.eks. en klatt vegansk rømme.

vegansk blomkåsuppe med curry

Blomkålsuppe med smak av Asia

Smaksrik vegansk suppe som du lager på under halvtimen.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk, indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss rød currypaste
  • 1 l vann med grønnsaksbuljongterninger
  • 2,5 dl kokosmelk
  • rista cashewnøtter, koriander og mangochutney til å ha på toppen

Instructions
 

  • Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter til løken blir blank. Ha deretter i currypaste, og rør den sammen med løken.
  • Ha i blomkålbuketter, og la dem steke i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongterninger og kokosmelk. La det koke opp, og deretter koke til blomkålbitene er møre. Det tar cirka 10 minutter fra det begynner å koke (avhenger av størrelsen på bukettene).
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Du kan vurdere å smake til med litt salt – men er det salt i buljongpulveret så er det nok greit uten mer.
  • Servér suppen rykende varm, topp med cashewnøtter, koriander og mangochutney.
Keyword blomkålsuppe, suppe

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



2 thoughts on “Blomkålsuppe med currysmak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating