Blomkålsuppe med smak av Asia
Smaksrik vegansk suppe som du lager på under halvtimen.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine asiatisk, indisk
- 1 blomkål
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss olje til steking
- 2 ss rød currypaste
- 1 l vann med grønnsaksbuljongterninger
- 2,5 dl kokosmelk
- rista cashewnøtter, koriander og mangochutney til å ha på toppen
Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter til løken blir blank. Ha deretter i currypaste, og rør den sammen med løken.
Ha i blomkålbuketter, og la dem steke i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongterninger og kokosmelk. La det koke opp, og deretter koke til blomkålbitene er møre. Det tar cirka 10 minutter fra det begynner å koke (avhenger av størrelsen på bukettene).
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Du kan vurdere å smake til med litt salt - men er det salt i buljongpulveret så er det nok greit uten mer.
Servér suppen rykende varm, topp med cashewnøtter, koriander og mangochutney.
Keyword blomkålsuppe, suppe