Go Back
vegansk blomkåsuppe med curry

Blomkålsuppe med smak av Asia

Smaksrik vegansk suppe som du lager på under halvtimen.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk, indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss rød currypaste
  • 1 l vann med grønnsaksbuljongterninger
  • 2,5 dl kokosmelk
  • rista cashewnøtter, koriander og mangochutney til å ha på toppen

Instructions
 

  • Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter til løken blir blank. Ha deretter i currypaste, og rør den sammen med løken.
  • Ha i blomkålbuketter, og la dem steke i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongterninger og kokosmelk. La det koke opp, og deretter koke til blomkålbitene er møre. Det tar cirka 10 minutter fra det begynner å koke (avhenger av størrelsen på bukettene).
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Du kan vurdere å smake til med litt salt - men er det salt i buljongpulveret så er det nok greit uten mer.
  • Servér suppen rykende varm, topp med cashewnøtter, koriander og mangochutney.
Keyword blomkålsuppe, suppe