Vårruller med edamamebønner

Vårruller med edamamebønner

Vårruller er noe av det beste jeg vet, det virker som alle typer fyll + filodeig blir godt til slutt. Jeg bruker omtrent utelukkende stekeovn istedenfor frityr eller stekepanne selve stekingen. Litt fordi det er sunnere, mye fordi det er enklere. Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

veganske vårruller

Vårruller med edamamebønner

Nydelige, ovnsbakte vårruller som du relativt enkelt lager selv.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner*

Ingredients
  

  • 100 g edamamebønner
  • 100 g kål
  • 1 gulrot
  • 0,5 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 vårløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss soyasaus
  • salt og pepper
  • filodeig
  • olje
  • eventuelt salat søt chilisaus og soyasaus til servering

Instructions
 

  • Bruker du frosne edamamebønner kan du tine dem på kjøkkenbenken i en time, eller legge dem kjapt i kokvarmt vann. Finsnitt kål og riv gulroten. Finhakk sjalottløk, ingefær, hvitløk og chili. Skjær vårløk i tynne ringer. Bland alt sammen i en bolle, rør inn sitronsaft og soyasaus, og krydre med salt og pepper.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle vann på kantene av filodeigen, og legg på fyll. Cirka tre spiseskjeer pleier å passe til de store filodeigarkene, bruker du mindre ark så blir det mindre fyll også. Prøvd deg fram.
  • Rull sammen, pakk inn kantene når du er ca. halvveis.
  • Fordel vårrullene utover brettet, pensle med litt olje.
  • Stek i ovnen i cirka 10 minutter – til vårrullene er gylne og fine. Ta ut brettet, snu vårrullene og stek dem i cirka fem minutter til. Mindre vårruller trenger kortere steketid.

Notes

Oppskriften gir 7-8 store vårruller, eller ca. 30 små.
Keyword edamamebønner, vårruller

Flere oppskrifter

  • Kinesisk grønnsakswok

    Kinesisk grønnsakswok

    … eventuelt” en stor stekepanne med kinesisk saus, grønnsaker og ovnsbakt tofu”. Men “kinesisk grønnsakswok” klinger hakket bedre. Ikke knallgodt altså, så forslag til nye oppskriftsnavn i kommentarfeltet mottas med stor takknemlighet.

  • Pad thai med peanøttsaus

    Pad thai med peanøttsaus

    Nudler i peanøttsaus altså! Kjapt, lettvint og ohlala så godt! Hver gang!

  • Vårruller med edamamebønner

    Vårruller med edamamebønner

    Vårruller er noe av det beste jeg vet, det virker som alle typer fyll + filodeig blir godt til slutt. Jeg bruker omtrent utelukkende stekeovn istedenfor frityr eller stekepanne selve stekingen. Litt fordi det er sunnere, mye fordi det er enklere. Denne oppskriften er med…



2 thoughts on “Vårruller med edamamebønner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating