Go Back
veganske vårruller

Vårruller med edamamebønner

Nydelige, ovnsbakte vårruller som du relativt enkelt lager selv.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner*

Ingredients
  

  • 100 g edamamebønner
  • 100 g kål
  • 1 gulrot
  • 0,5 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 vårløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss soyasaus
  • salt og pepper
  • filodeig
  • olje
  • eventuelt salat søt chilisaus og soyasaus til servering

Instructions
 

  • Bruker du frosne edamamebønner kan du tine dem på kjøkkenbenken i en time, eller legge dem kjapt i kokvarmt vann. Finsnitt kål og riv gulroten. Finhakk sjalottløk, ingefær, hvitløk og chili. Skjær vårløk i tynne ringer. Bland alt sammen i en bolle, rør inn sitronsaft og soyasaus, og krydre med salt og pepper.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle vann på kantene av filodeigen, og legg på fyll. Cirka tre spiseskjeer pleier å passe til de store filodeigarkene, bruker du mindre ark så blir det mindre fyll også. Prøvd deg fram.
  • Rull sammen, pakk inn kantene når du er ca. halvveis.
  • Fordel vårrullene utover brettet, pensle med litt olje.
  • Stek i ovnen i cirka 10 minutter – til vårrullene er gylne og fine. Ta ut brettet, snu vårrullene og stek dem i cirka fem minutter til. Mindre vårruller trenger kortere steketid.

Notes

Oppskriften gir 7-8 store vårruller, eller ca. 30 små.
Keyword edamamebønner, vårruller