Vegansk biscotti
Dette er noen nydelige italienske dessertkjeks med smak av mandler, appelsin og sjokolade. De bakes to ganger, først som en stor kake, deretter i skiver. Slik blir de gode og sprø, og knaser godt når de spises.
Jeg liker aller best å servere biscotti med espresso, slik at en kan dyppe de i kaffen, lukke øynene og bare drømme seg avgårde til Piemonte…
Vegansk biscotti
Nydelige italienske dessertkjeks med smak av mandler, appelsin og sjokolade. Smaker godt med espresso, og smaker godt til jul.
Ingredients
- 50 g mandler
- 1 appelsin
- 50 g vegansk bakesjokolade f.eks er Odense og Coop sine to mørkeste varianter veganske
- 125 g hvetemel
- 1 ss kikertmel
- 1 ss kakaopulver
- 4 ss sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ss olje rapsolje eller solsikkeolje
- litt vann
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Grovhakk mandlene, legg de på stekebrettet og stek i 5-7 minutter. De skal såvidt bli gylne. Avkjøl, men la ovnen stå på.
- Riv appelsinskallet og press ut saften. Grovhakk sjokoladen. Rør sammen appelsinskall, hvetemel, kikertmel, kakaopulver, sukker og bakepulver i en bolle. Lag en grop i midten.
- Ha i 10 ss av appelsinsaften, samt oljen. Har du ikke nok saft så kan du ha i litt vann i tillegg. Rør det hele sammen. Du skal ha en jevn og myk deig her, så om det blir for tørt kan du ha i et par spiseskjeer til med appelsinsaft eller vann. Vend til slutt inn mandler og sjokolade.
- Strekk deigen til et langt emne på stekebrettet. Den skal være ca 1,5 cm tykk og 6 cm bred.
- Sett i ovnen, og bak i 25-30 minutter. Overflaten skal være fast. Ta kaken ut av ovnen, og reduser varmen på den til 150 grader (biscotti stekes i to omganger).
- Avkjøl kaken noe. Skjær den deretter i ca 1 cm brede skiver. Legg disse tilbake på stekebrettet.
- Stek skivene i ca 5 minutter på hver side (totalt 10 minutter).
- Server med en gang, eller oppbevar i lukket kakeboks.
Flere oppskrifter
-
Risboller
Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.
-
Sjokoladepinner
Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.