Verdens beste aioli

Verdens beste aioli

Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.

Siden det er litt i overkant energikrevende å kjøre to små hvitløk 20 minutter i stekeovnen, pleier jeg å spare denne oppskriften til dager der uansett ovnen skal i bruk. For eksempel om jeg skal bake focaccia – da får brødet selskap den siste delen av steketiden.

Og apropos focaccia – det er altså supergodt med denne aiolien. Det ble dagens andre tips fra meg. Værsågod.

Verdens beste aioli

Uten egg – helt vegansk! Trikset for å få den ekstra god å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dipp, tilbehør
Cuisine fransk, italiensk, spansk
Servings 1 god skål

Ingredients
  

  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • 3 dl solsikkeolje eventuelt i kombinasjon med olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Sett stekeovnen på 180 grader. Ha hvitløkene i en liten ildfast form, og stek i ovnen i cirka 20 minutter.
  • Rør sammen soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen i en bolle.
  • Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert får du en tykk majones.
  • Når hvitløken er ferdig i ovnen, tar du den forsiktig ut og presser innmaten oppi majonesen. Pass på at du ikke brenner deg.
  • Smak til med salt og pepper og server!
Keyword aioli

Flere oppskrifter

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Gressløkpesto

    Gressløkpesto

    Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating