Verdens beste aioli
Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.
Siden det er litt i overkant energikrevende å kjøre to små hvitløk 20 minutter i stekeovnen, pleier jeg å spare denne oppskriften til dager der uansett ovnen skal i bruk. For eksempel om jeg skal bake focaccia – da får brødet selskap den siste delen av steketiden.
Og apropos focaccia – det er altså supergodt med denne aiolien. Det ble dagens andre tips fra meg. Værsågod.
Verdens beste aioli
Ingredients
- 2 kinesisk hvitløk
- 1 dl usøtet soyamelk
- 1 ss dijonsennep
- 0,5 sitron
- 3 dl solsikkeolje eventuelt i kombinasjon med olivenolje
- salt
- pepper
Instructions
- Sett stekeovnen på 180 grader. Ha hvitløkene i en liten ildfast form, og stek i ovnen i cirka 20 minutter.
- Rør sammen soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen i en bolle.
- Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert får du en tykk majones.
- Når hvitløken er ferdig i ovnen, tar du den forsiktig ut og presser innmaten oppi majonesen. Pass på at du ikke brenner deg.
- Smak til med salt og pepper og server!
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…