Verdens beste aioli

Verdens beste aioli

Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.

Siden det er litt i overkant energikrevende å kjøre to små hvitløk 20 minutter i stekeovnen, pleier jeg å spare denne oppskriften til dager der uansett ovnen skal i bruk. For eksempel om jeg skal bake focaccia – da får brødet selskap den siste delen av steketiden.

Og apropos focaccia – det er altså supergodt med denne aiolien. Det ble dagens andre tips fra meg. Værsågod.

Verdens beste aioli

Uten egg – helt vegansk! Trikset for å få den ekstra god å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dipp, tilbehør
Cuisine fransk, italiensk, spansk
Servings 1 god skål

Ingredients
  

  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • 3 dl solsikkeolje eventuelt i kombinasjon med olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Sett stekeovnen på 180 grader. Ha hvitløkene i en liten ildfast form, og stek i ovnen i cirka 20 minutter.
  • Rør sammen soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen i en bolle.
  • Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert får du en tykk majones.
  • Når hvitløken er ferdig i ovnen, tar du den forsiktig ut og presser innmaten oppi majonesen. Pass på at du ikke brenner deg.
  • Smak til med salt og pepper og server!
Keyword aioli

Flere oppskrifter

  • Kremet soppsaus fra Sykt godt

    Kremet soppsaus fra Sykt godt

    Dette er en oppskrift som har vært med meg helt siden 2015, og som var en av de selvsagte oppskriftene som ble med i min første bok, Sykt godt (2016). Det er noe så praktisk som en god fløtesaus med få ingredienser.

  • Tahinidressing med gressløk

    Tahinidressing med gressløk

    Nydelig vegansk salatdressing som du lager på 1-2-3!

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating