Verdens beste aioli
Uten egg - helt vegansk! Trikset for å få den ekstra god å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Dipp, tilbehør
Cuisine fransk, italiensk, spansk
- 2 kinesisk hvitløk
- 1 dl usøtet soyamelk
- 1 ss dijonsennep
- 0,5 sitron
- 3 dl solsikkeolje eventuelt i kombinasjon med olivenolje
- salt
- pepper
Sett stekeovnen på 180 grader. Ha hvitløkene i en liten ildfast form, og stek i ovnen i cirka 20 minutter.
Rør sammen soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen i en bolle.
Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert får du en tykk majones.
Når hvitløken er ferdig i ovnen, tar du den forsiktig ut og presser innmaten oppi majonesen. Pass på at du ikke brenner deg.
Smak til med salt og pepper og server!