Squashsuppe

Den store forskjellen på squash og agurk i matlaging er egentlig veldig liten. Én prosent, for å være nøyaktig. Squashen består nemlig av 95% vann – og gjør seg utmerket både stekt, i gryteretter og i supper. Agurken, derimot, består av 96% vann, er er ganske ubrukelig til andre ting enn salat og fancy skåret pynt på kinarestaurant. Ellers er de fryktelig like.
I denne suppen koker vi squash sammen med cashewnøtter, og når det etterpå kjøres jevnt med en stavmikser eller i en blender får vi en kremet konsistens og smak på det hele.

Squashsuppe
Ingredients
- 1 kg squash
- 2,5 dl usalta cashewnøtter
- 7,5 l vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
- salt
- pepper
- spirer eller urter til topping (timian og oregano er mine favoritter)
Instructions
- Skrell squashene, og skjær innmaten i terninger. Ha terningene i en gryte, tilsett nøtter og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, la det deretter småkoke i 10-15 minutter. Squashbitene skal bli myke.
- Kjør suppen jevn enten med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper.
- Topp suppen med spirer eller urter, server rykende varmt.
Flere oppskrifter
-
Squashpizza med hummus
Nydelig pizza med sesongens grønnsaker (som jeg har plukket i hagen min).
-
Italiensk kikertgryte
Hva gjør du hvis du skal lage minestronesuppe med grønnsaker fra hagen – men har cravings på potetstappe og ikke egentlig på suppe? Smeller til med en gryterett, såklart!
-
Squashcurry
Varmende og smakfull squashcurry med kokosmelk og quinoa.