Kokoscookies
Hvert år så lager jeg minst 7 17 slag til jul, for desember er strengt tatt den eneste måneden i det er sosialt akseptabelt å bake hver eneste kveld.
Mange av slagene er faste, men på grunn av en blogg som gjerne bør oppdateres, så sniker jeg alltid inn noen nye varianter også. Som for eksempel disse kokoscookiesene. De minner, noe overraskende, om havreflarn i konsistensen, men smaker rett og slett kokos. Kjempegode! Et lettvint alternativ til kokosmakroner, rett og slett. For litt variasjon og ekstra god smak, kan du dyppe halvdelen av cookiesene i smeltet sjokolade.
Veganske kokoscookies
Ingredients
- 120 g vegansk margarin
- 200 g sukker
- 0,5 ts vanilje
- 150 g hvetemel
- 0,5 ts natron
- 0,25 ts salt
- 100 g kokosmasse
- eventuelt et par ss kokosmelk eller soyamelk*
Instructions
- Visp margarin, sukker og vanilje sammen. Ha i mel, natron, salt og kokosmasse, og jobb sammen til en fast og smidig deig. Prøv å rull en kule av deigen. Smuldrer den så kan du røre inn bittelitt melk til deigen henger perfekt sammen.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
- Del deigen i 12 like store deler. Rull kuler av de, press de litt flate, og fordel utover stekebrettet. Bak i 10-12 minutter. Kakene skal ha faste kanter, men fortsatt være litt myke når du tar de ut. Avkjøl på rist – da stivner de til.
- Avkjølte cookies oppbevares i lukket kakeboks.
Notes
Flere oppskrifter
-
Sjokoladepinner
Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.
2 thoughts on “Kokoscookies”
Leave a Reply
Disse er utrolig gode! Ny favoritt her i huset. Takk for oppskrift.
Helt enig haha! Tusen takk!