Go Back

Veganske kokoscookies

Kjempegode julekaker med masse kokossmak. Disse tåler fint å dyppes i sjokolade, da bør de i så fall oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course bakst, julekaker
Servings 12 cookies

Ingredients
  

  • 120 g vegansk margarin
  • 200 g sukker
  • 0,5 ts vanilje
  • 150 g hvetemel
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts salt
  • 100 g kokosmasse
  • eventuelt et par ss kokosmelk eller soyamelk*

Instructions
 

  • Visp margarin, sukker og vanilje sammen. Ha i mel, natron, salt og kokosmasse, og jobb sammen til en fast og smidig deig. Prøv å rull en kule av deigen. Smuldrer den så kan du røre inn bittelitt melk til deigen henger perfekt sammen.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del deigen i 12 like store deler. Rull kuler av de, press de litt flate, og fordel utover stekebrettet. Bak i 10-12 minutter. Kakene skal ha faste kanter, men fortsatt være litt myke når du tar de ut. Avkjøl på rist - da stivner de til.
  • Avkjølte cookies oppbevares i lukket kakeboks.

Notes

*mengden avhenger av hva slags margarin du bruker. Jeg hadde Berit Nordstrand sin myke rapskokos-margarin, og trengte ikke mer enn en teskje kokosmelk
Keyword cookies