Smoothiebowl med sjokolade og hasselnøtter
Nydelig frokost/dessert-hybrid med banan, nøtter, dadler, kakao og sjokolade.
Jeg var så heldig å møte aktivisten James Aspey under Vegan Weekend i Sandnes et år. Han snakket med glød i øynene om hvordan han spiser “nice cream” til frokost nesten hver dag. Oppskriften består av frosne bananer (eventuelt bær) som du kjører i en foodprocessor, slik at de blir som softis i konsistensen. Det er fint å tilsette både smaker og eventuelt søtning her, godt blir det egentlig uansett.
I denne varianten har brukt ingredienser som vanligvis ikke settes på bordet hjemme hos meg før etter middagstid, men så vidt jeg ser så er ikke dette noen kaloribombe sammenligna med andre typiske frokostretter. Snarere tvert imot, faktisk. Og hvem kan vel si nei til en stor bolle softis med sjokolade og nøtter for å kickstarte dagen?
Smoothiebowl med sjokolade og hasselnøtter
Ingredients
- 2 frosne bananer*
- 1 dl hasselnøtter
- 2 ss kakaopulver
- 6 dadler uten stein
- 1,5 dl hasselnøttmelk eller mandelmelk
- 1 ufrossen banan
- 40 g melkefri sjokolade
Instructions
- Bananene må skrelles, skjæres i skiver og fryses i noen timer før bruk. Gjerne over natten om du har tid.
- Grovhakk nøttene og rist de raskt i en varm, tørr stekepanne. Ha halvparten av de i en blender, tilsett frosne bananer, kakaopulver, dadler og melk. Kjør til du har en jevn smoothie.
- Hell over i boller. Skjær den siste bananen i skiver og grovhakk sjokolade. Ha øverst på smoothien sammen med resten av nøttene og spis!
Notes
Flere oppskrifter
-
Nice cream med sjokolade og peanøtter
Huskeregel nummer én: alltid ha oppkutta bananer på lur i fryseren! Da har du nemlig hovedingrediensen til nice cream (og smoothies) superlett tilgjengelig, og kan lage deg en supergod sunn dessert (eller frokost?) på null komma niks. I alle fall på cirka 10 minutter.
-
Enkel smoothiebowl
Jeg har egentlig alltid vært en av dem som ikke forstår poenget med smoothies, når vi kan lage milkshakes. Men det var før jeg fant ut at smoothies fint kan erstatte den vanlige frokosten, og ikke minst – den kan toppes med masse digg! Plutselig…
-
Smoothiebowl med sjokolade og hasselnøtter
Nydelig frokost/dessert-hybrid med banan, nøtter, dadler, kakao og sjokolade. Jeg var så heldig å møte aktivisten James Aspey under Vegan Weekend i Sandnes et år. Han snakket med glød i øynene om hvordan han spiser “nice cream” til frokost nesten hver dag. Oppskriften består av…
4 thoughts on “Smoothiebowl med sjokolade og hasselnøtter”
Leave a Reply
NAM
😀
Dette så fantastisk godt ut Har det mye å si på smak om en kutter ut dadlene?
Nja, de bidrar med en litt sødme da, men meget mulig det holde med bananene 🙂 Ha evt i en liten skje sukker eller sirup om du vil ha det søtere.