Stekte linser med tahinisaus
Herlig pannerett med sopp, linser, grønnkål, løk og en kremet tahinisaus.
Dette er en skikkelig rask middag, stappfull av protein og god smak. Server den gjerne med pitabrød og tzatziki til for et litt større måltid.
Stekte linser med tahinisaus
Herlig og rask vegansk pannerett med sopp, linser, grønnkål, løk og en kremet tahinisaus.
Ingredients
- 2 dl tørka eller 1 kartong (ca 4 dl) hermetiske linser (samme hvilken farge)
- 2 portobellosopp
- 200 g grønnkål
- 0,5 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2-3 ss olje til steking
- salt og pepper
- 2 ss soyasaus
- 1 dl tahini
- 1 dl vann
- bitte litt sitronsaft
Instructions
- Bruker du tørka linser må de kokes før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle de i litt kaldt vann.
- Skjær soppen i ganske tykke skiver (1 cm er fint). Snitt grønnkålet (om det ikke er ferdig snittet fra butikken), skjær sjalottløk i strimler, finhakk hvitløk. Legg halvparten av hvitløken til side til sausen.
- Varm opp en stekepanne til medium/høy varme og ha i 2 ss olje. Start med å steke soppen. Stek til den begynner å bli gyllen og nesten litt sprø. Krydre den med salt og pepper.
- Ha deretter i 1 ss olje, samt rødløk og hvitløk, stek de sammen med soppen i et par minutter, før du vender inn grønnkål. Samme prosedyre. Stek til grønnkålen begynner å bli litt sprø, ha deretter i linsene. Stek til de er gjennomvarme, hell på soyasaus og la det hele stå og surre på lav varme mens du lager sausen. Er du skikkelig kjapp rekker du å lage sausen innimellom all stekingen.
- Ha resten av hvitløken i en liten bolle. Rør inn tahini, vann, sitronsaft og bitte litt salt. Hell sausen over linsene og servér!
Flere oppskrifter
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.
-
Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis
Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å koke den hel, og å servere som middagstilbehør men maks litt salt som krydder- Da…
3 thoughts on “Stekte linser med tahinisaus”
Leave a Reply
“Bruker du hermetiske linser må de kokes før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle de i litt kaldt vann.”
Antar du mente at tørre linser må kokes først?
Haha ja. Herlighet. Takk for at du kommenterer, skal fikse!
Herlighet så fristende! Gleder meg til å teste denne