Stekte linser med tahinisaus

Stekte linser med tahinisaus

Herlig pannerett med sopp, linser, grønnkål, løk og en kremet tahinisaus. 

Dette er en skikkelig rask middag, stappfull av protein og god smak. Server den gjerne med pitabrød og tzatziki til for et litt større måltid.

Stekte linser med tahinisaus

Herlig og rask vegansk pannerett med sopp, linser, grønnkål, løk og en kremet tahinisaus. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka eller 1 kartong (ca 4 dl) hermetiske linser (samme hvilken farge)
  • 2 portobellosopp
  • 200 g grønnkål
  • 0,5 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2-3 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl tahini
  • 1 dl vann
  • bitte litt sitronsaft

Instructions
 

  • Bruker du tørka linser må de kokes før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle de i litt kaldt vann.
  • Skjær soppen i ganske tykke skiver (1 cm er fint). Snitt grønnkålet (om det ikke er ferdig snittet fra butikken), skjær sjalottløk i strimler, finhakk hvitløk. Legg halvparten av hvitløken til side til sausen.
  • Varm opp en stekepanne til medium/høy varme og ha i 2 ss olje. Start med å steke soppen. Stek til den begynner å bli gyllen og nesten litt sprø. Krydre den med salt og pepper.
  • Ha deretter i 1 ss olje, samt rødløk og hvitløk, stek de sammen med soppen i et par minutter, før du vender inn grønnkål. Samme prosedyre. Stek til grønnkålen begynner å bli litt sprø, ha deretter i linsene. Stek til de er gjennomvarme, hell på soyasaus og la det hele stå og surre på lav varme mens du lager sausen. Er du skikkelig kjapp rekker du å lage sausen innimellom all stekingen.
  • Ha resten av hvitløken i en liten bolle. Rør inn tahini, vann, sitronsaft og bitte litt salt. Hell sausen over linsene og servér!
Keyword linser, meze, tahinisaus

Flere oppskrifter

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

    Les mer

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 

    Les mer

  • Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å koke den hel, og å servere som middagstilbehør men maks litt salt som krydder- Da…

    Les mer



3 thoughts on “Stekte linser med tahinisaus”

  • “Bruker du hermetiske linser må de kokes før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle de i litt kaldt vann.”

    Antar du mente at tørre linser må kokes først?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating