Sprøstekt tofu

Sprøstekt tofu

Sprø og smakfulle biter – perfekt for deg som er skeptisk til tofu!

Har du tofuskrekken? Eller er du kanskje en av de som har hørt så mye bra om den hvite, gummilignende råvaren men er veldig usikker på hvordan du skal få den spiselig? Da er dette oppskriften for deg!

Disse tofubitene blir panert i en skikkelig smakfull marinade – resultatet er sprø og god tofu med masse smak! Jeg pleier *kremt* å spise de rett fra skålen som snacks, men har du litt tålmodighet så anbefaler jeg de med et par gode dipper, i salater, i pastaretter og på pizza. For eksempel. Bitene er rett og slett veldig anvendelige.

Fritert tofu

Knallgode tofubiter som du kan spise som snacks med en god dipp til, på toppen av bowls og salater, ja, til og med på ramen.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course snacks

Ingredients
  

  • 1 pakke fast tofu (3-400 g)
  • 1,5 dl vegansk majones
  • 2 ss chilipaste sambal oelek eller sriracha, f.eks.
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss hvitvinseddik eller annen lys eddik
  • 1 dl maisstivelse
  • 1 ts salt
  • 1-2 dl olje til steking
  • vårløk og/eller gressløk

Instructions
 

  • Pakk tofuen inn i litt rent kjøkkenpapir og press forsiktig på den for å få ut mest mulig av væsken. Skjær den deretter opp i terninger på størrelse med en.. helt vanlig terning.
  • Finn fram to små boller. I den ene rører du sammen majones, chilipaste, lønnesirup og hvitvinseddik – i den andre maisstivelse og salt.
  • Varm opp oljen til medium varme i en tykkbunnet panne. Jeg pleier å ha noen centimeter olje slik at tofuen blir fritert, foretrekker du mindre olje så går det fint det også.
  • Vend tofuterningene i majonesblandingen, deretter i maisstivelsen. Stek dem deretter sprø i pannen. Legg de over på rent kjøkkenpapir etter steking, slik at litt fett renner av.
  • Skjær vårløk i ringer. Dryss de og/eller gressløk over tofuen, server rykende varmt!

Notes

NB: En pakke tofu blir utrolig raus her – vi fikk to skåler som på bildene av 400 gram tofu. Så avhengig av hvor mye annet du serverer så vil jeg anta at oppskriften holder til 4-8 porsjoner.
Keyword fritert tofu, tofu

Flere oppskrifter

  • Fritert enokisopp

    Fritert enokisopp

    Dette er en helt super snack med supersaftig konsistens, supersprø ytre, og masse digg smak. Spis den med en god dipp, legg den mellom burgerbrød med salat (og igjen en god dipp) eller skjær den i skiver og ha den på taco eller i en…

    Les mer

  • Fritert aubergine

    Fritert aubergine

    Dette er en tradisjonell, lettvint tapasrett med få ingredienser, som gir deg skikkelig mye smak for innsatsen. Faktisk var jeg ganske skeptisk da jeg satt i gang selv, men heldigvis var det ingenting å være redd for. Disse er sprø, saftige og smaksrike, og passer…

    Les mer

  • Bowl med fritert østerssopp

    Bowl med fritert østerssopp

    Nydelig middag med tempurafritert østerssopp, ris, avokado, mango og srirachamajo. 

    Les mer



3 thoughts on “Sprøstekt tofu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating