Sprøstekt tofu

Sprø og smakfulle biter – perfekt for deg som er skeptisk til tofu!
Har du tofuskrekken? Eller er du kanskje en av de som har hørt så mye bra om den hvite, gummilignende råvaren men er veldig usikker på hvordan du skal få den spiselig? Da er dette oppskriften for deg!
Disse tofubitene blir panert i en skikkelig smakfull marinade – resultatet er sprø og god tofu med masse smak! Jeg pleier *kremt* å spise de rett fra skålen som snacks, men har du litt tålmodighet så anbefaler jeg de med et par gode dipper, i salater, i pastaretter og på pizza. For eksempel. Bitene er rett og slett veldig anvendelige.




Fritert tofu
Ingredients
- 1 pakke fast tofu (3-400 g)
- 1,5 dl vegansk majones
- 2 ss chilipaste sambal oelek eller sriracha, f.eks.
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss hvitvinseddik eller annen lys eddik
- 1 dl maisstivelse
- 1 ts salt
- 1-2 dl olje til steking
- vårløk og/eller gressløk
Instructions
- Pakk tofuen inn i litt rent kjøkkenpapir og press forsiktig på den for å få ut mest mulig av væsken. Skjær den deretter opp i terninger på størrelse med en.. helt vanlig terning.
- Finn fram to små boller. I den ene rører du sammen majones, chilipaste, lønnesirup og hvitvinseddik – i den andre maisstivelse og salt.
- Varm opp oljen til medium varme i en tykkbunnet panne. Jeg pleier å ha noen centimeter olje slik at tofuen blir fritert, foretrekker du mindre olje så går det fint det også.
- Vend tofuterningene i majonesblandingen, deretter i maisstivelsen. Stek dem deretter sprø i pannen. Legg de over på rent kjøkkenpapir etter steking, slik at litt fett renner av.
- Skjær vårløk i ringer. Dryss de og/eller gressløk over tofuen, server rykende varmt!
Notes
Flere oppskrifter
-
Fritert enokisopp
Dette er en helt super snack med supersaftig konsistens, supersprø ytre, og masse digg smak. Spis den med en god dipp, legg den mellom burgerbrød med salat (og igjen en god dipp) eller skjær den i skiver og ha den på taco eller i en…
-
Fritert aubergine
Dette er en tradisjonell, lettvint tapasrett med få ingredienser, som gir deg skikkelig mye smak for innsatsen. Faktisk var jeg ganske skeptisk da jeg satt i gang selv, men heldigvis var det ingenting å være redd for. Disse er sprø, saftige og smaksrike, og passer…
-
Bowl med fritert østerssopp
Nydelig middag med tempurafritert østerssopp, ris, avokado, mango og srirachamajo.
3 thoughts on “Sprøstekt tofu”
Leave a Reply
Supergode! Men hvordan får jeg majonesblandingen til å henge fast på tofuen? Kan de stekes i ovnen i stedet? (Aldri laget tofu før 🙂 )
Den henger på av seg selv liksom 🙂
Min falt av i oljen 🙂 Får teste igjen!