Go Back

Fritert tofu

Knallgode tofubiter som du kan spise som snacks med en god dipp til, på toppen av bowls og salater, ja, til og med på ramen.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course snacks

Ingredients
  

  • 1 pakke fast tofu (3-400 g)
  • 1,5 dl vegansk majones
  • 2 ss chilipaste sambal oelek eller sriracha, f.eks.
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss hvitvinseddik eller annen lys eddik
  • 1 dl maisstivelse
  • 1 ts salt
  • 1-2 dl olje til steking
  • vårløk og/eller gressløk

Instructions
 

  • Pakk tofuen inn i litt rent kjøkkenpapir og press forsiktig på den for å få ut mest mulig av væsken. Skjær den deretter opp i terninger på størrelse med en.. helt vanlig terning.
  • Finn fram to små boller. I den ene rører du sammen majones, chilipaste, lønnesirup og hvitvinseddik - i den andre maisstivelse og salt.
  • Varm opp oljen til medium varme i en tykkbunnet panne. Jeg pleier å ha noen centimeter olje slik at tofuen blir fritert, foretrekker du mindre olje så går det fint det også.
  • Vend tofuterningene i majonesblandingen, deretter i maisstivelsen. Stek dem deretter sprø i pannen. Legg de over på rent kjøkkenpapir etter steking, slik at litt fett renner av.
  • Skjær vårløk i ringer. Dryss de og/eller gressløk over tofuen, server rykende varmt!

Notes

NB: En pakke tofu blir utrolig raus her - vi fikk to skåler som på bildene av 400 gram tofu. Så avhengig av hvor mye annet du serverer så vil jeg anta at oppskriften holder til 4-8 porsjoner.
Keyword fritert tofu, tofu