Vegansk coleslaw
Nydelig coleslaw uten egg – men minst like fyldig og god som den tradisjonelle varianten.
Coleslaw er egentlig godt med det meste. Til grillmat, på sandwichen, til burgere og til quiche. Her lager vi en vegansk majones som smakes til med sennep, sirup og litt eddik. Så skjærer vi opp grønnkål, rødkål, vanlig kål og en gulrot og vender det hele sammen – og vips er coleslawen klar.
Vegansk coleslaw
Nydelig coleslaw uten egg (og med en liten anelse hvitløk) – men minst like fyldig og god som den tradisjonelle varianten.
Ingredients
- 1 dl usøtet soyamelk
- 1 ts salt bruk gjerne sellerisalt om du har
- 2 ts dijonsennep
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
- 2 ts sukker
- 3 dl solsikkeolje
- 1 liten rødkål
- 1 liten kålhode
- 100 g grønnkål
- 1 gulrot
Instructions
- For å lage majonesen kan du enten bruke foodprocessor eller stavmikser. Bruker du stavmikser trenger du en høy og tynn “bolle” (følger ofte med når du kjøper stavmikseren. Et vanlig litermål kan også fungerer greit).
- Ha soyamelk, salt, sennep, hvitløkspulver, eddik og sukker i foodprocessoren eller denne høye bollen. Sett på maskinen eller ha i stavmikseren og la det gå mens du heller i oljen i en tynn stråle. Etterhvert begynner majonesen å tykne. Fortsett til ønsket tykkelse (mer olje = tykkere majones). Blir den for tykk kan du røren inn en liten spiseskje vann.
- Skjær rødkål og vanlig kål i strimler, snitt grønnkålen. Skrell gulroten og skjær den i tynne strimler. Ha alt i en bolle og vend inn majonesen.
- Sett kaldt i minste en time før servering, slik at smakene får sette seg.
Flere oppskrifter
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig
Disse brødene passer perfekt til frysing, så lag gjerne dobbel porsjon mens du er i gang.
-
Rødbetesalsa
Turn the beet around!
4 thoughts on “Vegansk coleslaw”
Leave a Reply
Tusen takk for NYYYYDELIG majones! :-*
🙂 🙂
FANTASTISK dressing/majones! Lagde den med halvparten så mye olje som det oppskriften sa, sånn at den ble relativt flytende og dermed mer en slags kremet dressing. Kjempegod!! Ny dressingfavoritt!
Hurra 🙂 Så gøy å høre!