Vegansk coleslaw
Nydelig coleslaw uten egg (og med en liten anelse hvitløk) - men minst like fyldig og god som den tradisjonelle varianten.
Prep Time 15 minutes mins
Stå kaldt 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
- 1 dl usøtet soyamelk
- 1 ts salt bruk gjerne sellerisalt om du har
- 2 ts dijonsennep
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
- 2 ts sukker
- 3 dl solsikkeolje
- 1 liten rødkål
- 1 liten kålhode
- 100 g grønnkål
- 1 gulrot
For å lage majonesen kan du enten bruke foodprocessor eller stavmikser. Bruker du stavmikser trenger du en høy og tynn "bolle" (følger ofte med når du kjøper stavmikseren. Et vanlig litermål kan også fungerer greit).
Ha soyamelk, salt, sennep, hvitløkspulver, eddik og sukker i foodprocessoren eller denne høye bollen. Sett på maskinen eller ha i stavmikseren og la det gå mens du heller i oljen i en tynn stråle. Etterhvert begynner majonesen å tykne. Fortsett til ønsket tykkelse (mer olje = tykkere majones). Blir den for tykk kan du røren inn en liten spiseskje vann.
Skjær rødkål og vanlig kål i strimler, snitt grønnkålen. Skrell gulroten og skjær den i tynne strimler. Ha alt i en bolle og vend inn majonesen.
Sett kaldt i minste en time før servering, slik at smakene får sette seg.