Hummus med oliven

Hummus med oliven

Jeg blir visst ikke lei av å eksperimentere med ulike hummusoppskrifter! Her bruker jeg oliven i, som gir en særegen smak, og jeg synes at denne varianten passer ekstra godt med focaccia og andre typer brød.

Hummus med oliven

Herlig hummus som passer helt fabelaktig med focaccia. 
Prep Time 10 minutes
Eventuell bløtlegging og koking av kikerter 9 hours
Total Time 9 hours 10 minutes
Course Dipp, pålegg
Cuisine midtøsten
Servings 1 god skål

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks (4 dl) hermetiske
  • 1 ts natron kun om du bruker tørka kikerter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 dl kalamataoliven uten stein
  • 3 ss tahini
  • 1 sitron
  • litt vann
  • salt
  • paprikapulver til servering
  • olivenolje til servering

Instructions
 

  • Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges i vann med en halv teskje natron over natten eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann og ytterligere en halv teskje natron (det tar cirka én time). Natronen bruker vi for at kikertene skal bli ekstra myke, da blir konsistensen på hummusen bedre.
  • Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.
  • Ha kikertene i en foodprocessor sammen med hvitløk, oliven og tahini. Spar gjerne et par oliven til pynt.
  • Press i litt sitronsaft (det er greit å være forsiktig med denne, og heller smake til senere) og ha i et par spiseskjeer vann. Kjør lenge og vel til du har en jevn hummus. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tykt.
  • Smak til med salt og sitronsaft.
  • Ha over i en skål eller på en tallerken – jeg pleier å smøre hummusen ut i ring med baksiden av en spiseskje. Topp med litt paprikapulver og olivenolje, og eventuelt ringer av oliven, og servér!
Keyword hummus

Flere oppskrifter

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

    Les mer

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 

    Les mer

  • Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å koke den hel, og å servere som middagstilbehør men maks litt salt som krydder- Da…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating