One pot thai pasta

One pot thai pasta

En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!

One pot pasta er supre middagsretter om du har dårlig tid! Her lar vi pastaen koke sammen med sausen, og det hele går fort unna.

Denne vrien smaker godt av Asia – med currypaste, peanøttsmør og kokosmelk som vi bruker i en kremet tomatsaus med masse grønnsaker i. Rør gjerne inn noen kokte kikerter mot slutten dersom du ønsker mer protein i retten.

One pot thai pasta

En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailand
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 0,5 squash
  • 10 kirsebærtomater eller andre småtomater
  • 1 brokkoli
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss rød currypaste thai-variant
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • 2 ss peanøttsmør
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 4 dl kokosmelk
  • 200 g linguini eller annen tørket pasta. Fersk pasta fungerer ikke i denne oppskriften.
  • salt
  • pepper
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skjær tomatene i to og del brokkolien i buketter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og currypaste og la det surre i noen minutter. Tilsett squash og paprika, la det surre i et minutt til.
  • Ha i kirsebærtomater og knuste/hakkede tomater. Rør peanøttsmøret ut i vann med buljongterning og hell i, hell også i kokosmelk. La det hele koke opp. Når det koker har du i linguini. La det hele koke til pastaen har al dente-konsistens, dette tar cirka 10 minutter. De siste 2-3 minuttene har du også i brokkolibukettene.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér pastaen rykende varm.
Keyword one pot, pasta

Flere oppskrifter



12 thoughts on “One pot thai pasta”

  • Hei! Ser du bruker mye sjalottløk og kinesisk hvitløk i oppskriftene dine? Er det en grunn til ar du bruker det istedet for “vanlig” løk og hvitløk? Kan de byttes ut med dette?:)

    • Jeg liker de rett og slett bedre, og synes de er enklere å håndtere. Men du må gjerne bytte ut med andre sorter 🙂

  • Altså, dette er en slager hvis du som veganer skal by «kjøtt-etere» på middag. Liten som stor, elsket denne. Var ikke en dråpe igjen av gryta, rubbel og bit ble oppspist

    • Det er ikke særlig sterkt, men finnes ulike varianter. Finner du en av de med lite eller ingen chili så egner denne seg virkelig for unger 🙂

  • Hei! Gleder meg til å teste ut denne oppskriften. Jeg er usikker på hvor jeg kan få tak i vegansk linguini. Jeg har kun funnet med egg i. Er den ferske grønnsakspastaen til Rema 1000 et alternativ? Eller kanskje risnudler? 🙂

    • De fleste tørka varianter (i alle fall billigmerkene) er uten egg i 🙂 Eventuelt kan du bruke vanlig spagetti eller en annen type pasta. Risnudler tror jeg også fungerer bra, kanskje bare litt kortere koketid da?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating