One pot thai pasta
En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!
One pot pasta er supre middagsretter om du har dårlig tid! Her lar vi pastaen koke sammen med sausen, og det hele går fort unna.
Denne vrien smaker godt av Asia – med currypaste, peanøttsmør og kokosmelk som vi bruker i en kremet tomatsaus med masse grønnsaker i. Rør gjerne inn noen kokte kikerter mot slutten dersom du ønsker mer protein i retten.
One pot thai pasta
Ingredients
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 rød paprika
- 0,5 squash
- 10 kirsebærtomater eller andre småtomater
- 1 brokkoli
- 1 ss olje til steking
- 2 ss rød currypaste thai-variant
- 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
- 2 ss peanøttsmør
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
- 4 dl kokosmelk
- 200 g linguini eller annen tørket pasta. Fersk pasta fungerer ikke i denne oppskriften.
- salt
- pepper
- 0,5 sitron
Instructions
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skjær tomatene i to og del brokkolien i buketter.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og currypaste og la det surre i noen minutter. Tilsett squash og paprika, la det surre i et minutt til.
- Ha i kirsebærtomater og knuste/hakkede tomater. Rør peanøttsmøret ut i vann med buljongterning og hell i, hell også i kokosmelk. La det hele koke opp. Når det koker har du i linguini. La det hele koke til pastaen har al dente-konsistens, dette tar cirka 10 minutter. De siste 2-3 minuttene har du også i brokkolibukettene.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér pastaen rykende varm.
Flere oppskrifter
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
12 thoughts on “One pot thai pasta”
Leave a Reply
Hei! Ser du bruker mye sjalottløk og kinesisk hvitløk i oppskriftene dine? Er det en grunn til ar du bruker det istedet for “vanlig” løk og hvitløk? Kan de byttes ut med dette?:)
Jeg liker de rett og slett bedre, og synes de er enklere å håndtere. Men du må gjerne bytte ut med andre sorter 🙂
Altså, dette er en slager hvis du som veganer skal by «kjøtt-etere» på middag. Liten som stor, elsket denne. Var ikke en dråpe igjen av gryta, rubbel og bit ble oppspist
Så gøy å høre!
Hei! Duger denne uten peanøttsmør? Skal serveres til noen med nøtteallergi..
Det går fint, men jeg ville prøvd å ha i noe annet for å gi litt god smak 🙂
Hei! Er currypaste sterkt? Egner denne middagen seg for unger? 🙂
Det er ikke særlig sterkt, men finnes ulike varianter. Finner du en av de med lite eller ingen chili så egner denne seg virkelig for unger 🙂
Hei! Har du tips til hva som kan erstattes med peanøttsmør? Har nøtteallergi 🙁
Tahini 🙂 (håper du tåler det?)
Hei! Gleder meg til å teste ut denne oppskriften. Jeg er usikker på hvor jeg kan få tak i vegansk linguini. Jeg har kun funnet med egg i. Er den ferske grønnsakspastaen til Rema 1000 et alternativ? Eller kanskje risnudler? 🙂
De fleste tørka varianter (i alle fall billigmerkene) er uten egg i 🙂 Eventuelt kan du bruke vanlig spagetti eller en annen type pasta. Risnudler tror jeg også fungerer bra, kanskje bare litt kortere koketid da?