One pot thai pasta
En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta - og retten er klar på 15 minutter!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine thailand
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 rød paprika
- 0,5 squash
- 10 kirsebærtomater eller andre småtomater
- 1 brokkoli
- 1 ss olje til steking
- 2 ss rød currypaste thai-variant
- 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
- 2 ss peanøttsmør
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
- 4 dl kokosmelk
- 200 g linguini eller annen tørket pasta. Fersk pasta fungerer ikke i denne oppskriften.
- salt
- pepper
- 0,5 sitron
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skjær tomatene i to og del brokkolien i buketter.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og currypaste og la det surre i noen minutter. Tilsett squash og paprika, la det surre i et minutt til.
Ha i kirsebærtomater og knuste/hakkede tomater. Rør peanøttsmøret ut i vann med buljongterning og hell i, hell også i kokosmelk. La det hele koke opp. Når det koker har du i linguini. La det hele koke til pastaen har al dente-konsistens, dette tar cirka 10 minutter. De siste 2-3 minuttene har du også i brokkolibukettene.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér pastaen rykende varm.