Go Back

One pot thai pasta

En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta - og retten er klar på 15 minutter!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailand
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 0,5 squash
  • 10 kirsebærtomater eller andre småtomater
  • 1 brokkoli
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss rød currypaste thai-variant
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • 2 ss peanøttsmør
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 4 dl kokosmelk
  • 200 g linguini eller annen tørket pasta. Fersk pasta fungerer ikke i denne oppskriften.
  • salt
  • pepper
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skjær tomatene i to og del brokkolien i buketter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og currypaste og la det surre i noen minutter. Tilsett squash og paprika, la det surre i et minutt til.
  • Ha i kirsebærtomater og knuste/hakkede tomater. Rør peanøttsmøret ut i vann med buljongterning og hell i, hell også i kokosmelk. La det hele koke opp. Når det koker har du i linguini. La det hele koke til pastaen har al dente-konsistens, dette tar cirka 10 minutter. De siste 2-3 minuttene har du også i brokkolibukettene.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér pastaen rykende varm.
Keyword one pot, pasta