Vegansk potetpai

Glad i fløtegratinerte poteter? Da kommer du til å elske de her.
Dette er kanskje det beste jeg har laget noensinne. Hvem elsker vel ikke fløtegratinerte poteter? Og denne varianten med både fløte, cashewnøtter, hvitløk og timian.. Mmm! Denne melkefrie potetpaien er super til brunsj eller som tilbehør til en flott middag.
For å gjøre litt ekstra stas på disse potetene så serverer vi de over en paipunn. Vi steker de også før de går i ovnen, slik at de rett og slett smaker av både steking og ovnsbaking. Kombinasjonen plantefløte og cashewnøtter er super når du vil ha en kremet konsistens, og alt i alt så blir dette bare en fest for smakssansene.



Vegansk potetpai
Ingredients
- 250 g hvetemel gjerne en blanding av fint og sammalt
- 125 vegansk margarin
- 1 ts salt
- 2 ss kaldt vann
Fyll:
- 600 g poteter
- 2 ss olivenolje
- 60 g cashewnøtter
- 2 dl usøtet plantefløte soya, havre etc
- 1 dl vann
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 1 ss næringsgjær kan sløyfes
- Saften fra en halv sitron
- pepper
- 4 stilker timian
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, finn fram en paiform som du smører inn med litt olje.
- Ha hvetemel, margarin, salt og kaldt vann i en foodprocessor, kjør til du får en rund ball. Spe på med litt mer mel om det trengs. Du trenger ikke vaske foodprocessor, vi skal bruke den igjen til fyllet.
- Kjevle ut paideigen og ha over paiformen, evt trykk den ut med fingrene. Prikk i deigen med en gaffel, hell over tørka erter eller tilvarende og sett i ovnen for forsteking (ertene har vi over deigen så den ikke skal ese ut i ovnen. Dette kan sløyfes om du ikke har noe tilgjengelig). Forstek i 15 minutter.
Fyll:
- Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne og stek potetene (dette må du nok gjøre i flere omganger). Legg de over på litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
- Ha nøtter, melk, vann, hvitløk, salt, næringsgjær, sitronsaft, pepper og timian i foodprocessoren. Kjør til det er jevnt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
- Ta paiformen ut av ovnen, fjern ertene. Legg i halvparten av potetskivene, hell sausen over, topp med resten av potetene. Sett formen tilbake i ovnen og bak i ytterligere 35-40 minutter.
- Potetpaien smaker skikkelig godt som tilbehør til typiske søndagsmiddager, nøttestek og slikt. Serverer du den til brunsj er den god med bare en enkel salat til.
Flere oppskrifter
-
Spansk omelett
Nyyyyydelig tapasomelett med poteter og løk.
-
Vegansk potetpai
Glad i fløtegratinerte poteter? Da kommer du til å elske de her. Dette er kanskje det beste jeg har laget noensinne. Hvem elsker vel ikke fløtegratinerte poteter? Og denne varianten med både fløte, cashewnøtter, hvitløk og timian.. Mmm! Denne melkefrie potetpaien er super til brunsj eller som…
2 thoughts on “Vegansk potetpai”
Leave a Reply
Må man bløtlegge cashewnøttene før bruk eller bruker man de naturell? Gleder meg til å prøve 🙂
Takk for at du fortsatt har denne fantastiske bloggen
Jeg pleier å bløtlegge de om jeg har tid, men det går helt greit uten også. Takk for fine ord 🙂