Go Back

Vegansk potetpai

Denne melkefrie potetpaien er super til brunsj eller som tilbehør til en flott middag.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course smårett, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g hvetemel gjerne en blanding av fint og sammalt
  • 125 vegansk margarin
  • 1 ts salt
  • 2 ss kaldt vann

Fyll:

  • 600 g poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 60 g cashewnøtter
  • 2 dl usøtet plantefløte soya, havre etc
  • 1 dl vann
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • Saften fra en halv sitron
  • pepper
  • 4 stilker timian

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, finn fram en paiform som du smører inn med litt olje.
  • Ha hvetemel, margarin, salt og kaldt vann i en foodprocessor, kjør til du får en rund ball. Spe på med litt mer mel om det trengs. Du trenger ikke vaske foodprocessor, vi skal bruke den igjen til fyllet.
  • Kjevle ut paideigen og ha over paiformen, evt trykk den ut med fingrene. Prikk i deigen med en gaffel, hell over tørka erter eller tilvarende og sett i ovnen for forsteking (ertene har vi over deigen så den ikke skal ese ut i ovnen. Dette kan sløyfes om du ikke har noe tilgjengelig). Forstek i 15 minutter.

Fyll:

  • Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne og stek potetene (dette må du nok gjøre i flere omganger). Legg de over på litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
  • Ha nøtter, melk, vann, hvitløk, salt, næringsgjær, sitronsaft, pepper og timian i foodprocessoren. Kjør til det er jevnt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
  • Ta paiformen ut av ovnen, fjern ertene. Legg i halvparten av potetskivene, hell sausen over, topp med resten av potetene. Sett formen tilbake i ovnen og bak i ytterligere 35-40 minutter.
  • Potetpaien smaker skikkelig godt som tilbehør til typiske søndagsmiddager, nøttestek og slikt. Serverer du den til brunsj er den god med bare en enkel salat til.
Keyword poteter, potetpai