Superlettvint indisk korma
Kjempegod indisk middag på 20 minutter? Ja takk!
Okei, ingredienslisten ble litt lang. Men det aller meste skal bare kjøres sammen i en foodprocessor til det blir saus, og så er du nesten klar etter det. Og den sausen… Mmm! Jeg serverte denne retten sammen med 3-4 andre retter til vennene mine en kveld, og selv om denne var den desidert raskeste å lage, så var det også den de likte best. Vanligvis når jeg lager indiske retter så pleier jeg å steke løk, hvitløk, ingefær og krydder i litt olje for å frigjøre aromaene. Dette har jeg elegant hoppet over i denne vrien, og av en eller annen merkelig grunn så har det gått skikkelig bra likevel.
Varier gjerne med ulike typer grønnsaker. Kan tenke med at erter og paprika gjør seg veldig godt her, for eksempel, og litt kikerter er sjeldent feil.
Superlettvint indisk korma
Ingredients
- Ris
- 1 søtpotet
- 1 brokkoli
- 1 blomkål
- Aspargesbønner
- Olje til steking
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 3 cm ingefær
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 2 ts karripulver
- 2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts kardemomme
- 1 ts nellik
- 1 ts chilipulver
- 1 glass tomatpuré (ca. 3-4 ss)
- 4 dl kokosmelk eller kokoskrem
- 1 dl cashewnøtter + 2 ss ekstra til servering
- 1 sitron
- 1 ss sirup eller sukker
- 2 ss soyasaus
- 4 ss rosiner
- 4-5-6 stilker koriander
Instructions
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skrell søtpotet og skjær i terninger. Skjær brokkoli og blomkål i buketter. Snitt aspargesbønnene. Stek grønnsakene møre i litt olje.
- Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær. Ha de tre i en foodprocessor, ha også i karripulver, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik, chilipulver, tomatpuré, kokosmelk, 1 dl cashewnøtter, sitronsaft, sirup/sukker og soyasaus. Kjør til du har en helt jevn saus. Smak eventuelt til med litt salt.
- Ha sausen over i en gryte og kok opp. La den småkoke i noen minutter på medium varme, rør deretter inn rosiner og grønnsaker.
- Grovhakk koriander. Servér kormaen med ris, koriander og resten av cashewnøttene.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Spinatkorma
Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant.
14 thoughts on “Superlettvint indisk korma”
Leave a Reply
Laget denne i dag Nom nom Brukte litt mindre chilli pulver og det fungerte veldig greit for meg
Så godt å høre 🙂 Takk for fin kommentar 🙂
Det ble supergodt:)
Så kjekt å høre! Takk for kommentar 🙂
Supergod, men litt sterk 🙂 Neste gang blir det halvvert chilli mengde!
Oooh håper det gikk greit å spise!!
Jadda!!! Denne var skikkelig DIGG!! Lett å sette sammen, og litt nye (for meg) kryddersammensetninger. Spennende og ny smak med nellik midt oppi alt det andre av gode smaker. Det blir nok ikke siste gang jeg smeller sammen denne. Tusen takk, Mari!☺️
Ååååå så herlig å høre Trine!!! 😀 😀
Det ser så digg ut! Hvor mange gram tomatpuré skal det være? Kjekt å vite hvis man har tube
ca 140 gram 🙂
Lager denne for andre gang idag til en stor gjeng. Lukter digg i huset og folk kan bare glede seg. Bruker litt fersk chili også for litt ekstra piff:)
Så herlig å høre! Takk for at du deler 😀
Denne har jeg laget mange ganger, og den er aldeles nydelig 😋 Dog aldri på 20 min 😅 Men lurte på om du hadde noen tips til hvordan jeg kan tilføre kikerter her, er det bare å dumpe oppi en eske de siste minuttene, kanskje? 🤔
Jeg er veldig tidsoptimist! Prøver seriøst hardt å være realistisk på de tidsangivningene på de nye oppskriftene som kommer ut. 🙂
Kikerter ja – ta dem i sausen med en gang den er blendet – så får de mest mulig tid på å trekke til seg smak.