Superlettvint indisk korma

Superlettvint indisk korma

Kjempegod indisk middag på 20 minutter? Ja takk!

Okei, ingredienslisten ble litt lang. Men det aller meste skal bare kjøres sammen i en foodprocessor til det blir saus, og så er du nesten klar etter det. Og den sausen… Mmm! Jeg serverte denne retten sammen med 3-4 andre retter til vennene mine en kveld, og selv om denne var den desidert raskeste å lage, så var det også den de likte best. Vanligvis når jeg lager indiske retter så pleier jeg å steke løk, hvitløk, ingefær og krydder i litt olje for å frigjøre aromaene. Dette har jeg elegant hoppet over i denne vrien, og av en eller annen merkelig grunn så har det gått skikkelig bra likevel.

Varier gjerne med ulike typer grønnsaker. Kan tenke med at erter og paprika gjør seg veldig godt her, for eksempel, og litt kikerter er sjeldent feil.

Superlettvint indisk korma

Kjempegod indisk middag på 20 minutter? Ja takk! I denne lettvinte retten kan du bruke masse ulike grønnsaker, etter hva du har hjemme.
5 from 1 vote
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • Ris
  • 1 søtpotet
  • 1 brokkoli
  • 1 blomkål
  • Aspargesbønner
  • Olje til steking
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 3 cm ingefær
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 2 ts karripulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts nellik
  • 1 ts chilipulver
  • 1 glass tomatpuré (ca. 3-4 ss)
  • 4 dl kokosmelk eller kokoskrem
  • 1 dl cashewnøtter + 2 ss ekstra til servering
  • 1 sitron
  • 1 ss sirup eller sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss rosiner
  • 4-5-6 stilker koriander

Instructions
 

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skrell søtpotet og skjær i terninger. Skjær brokkoli og blomkål i buketter. Snitt aspargesbønnene. Stek grønnsakene møre i litt olje.
  • Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær. Ha de tre i en foodprocessor, ha også i karripulver, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik, chilipulver, tomatpuré, kokosmelk, 1 dl cashewnøtter, sitronsaft, sirup/sukker og soyasaus. Kjør til du har en helt jevn saus. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Ha sausen over i en gryte og kok opp. La den småkoke i noen minutter på medium varme, rør deretter inn rosiner og grønnsaker.
  • Grovhakk koriander. Servér kormaen med ris, koriander og resten av cashewnøttene.
Keyword korma

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…



13 thoughts on “Superlettvint indisk korma”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating