Go Back

Superlettvint indisk korma

Kjempegod indisk middag på 20 minutter? Ja takk! I denne lettvinte retten kan du bruke masse ulike grønnsaker, etter hva du har hjemme.
5 from 1 vote
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • Ris
  • 1 søtpotet
  • 1 brokkoli
  • 1 blomkål
  • Aspargesbønner
  • Olje til steking
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 3 cm ingefær
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 2 ts karripulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts nellik
  • 1 ts chilipulver
  • 1 glass tomatpuré (ca. 3-4 ss)
  • 4 dl kokosmelk eller kokoskrem
  • 1 dl cashewnøtter + 2 ss ekstra til servering
  • 1 sitron
  • 1 ss sirup eller sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss rosiner
  • 4-5-6 stilker koriander

Instructions
 

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skrell søtpotet og skjær i terninger. Skjær brokkoli og blomkål i buketter. Snitt aspargesbønnene. Stek grønnsakene møre i litt olje.
  • Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær. Ha de tre i en foodprocessor, ha også i karripulver, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik, chilipulver, tomatpuré, kokosmelk, 1 dl cashewnøtter, sitronsaft, sirup/sukker og soyasaus. Kjør til du har en helt jevn saus. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Ha sausen over i en gryte og kok opp. La den småkoke i noen minutter på medium varme, rør deretter inn rosiner og grønnsaker.
  • Grovhakk koriander. Servér kormaen med ris, koriander og resten av cashewnøttene.
Keyword korma