Tostadas med spicy kikertfyll

Tostadas med spicy kikertfyll

Stilig og kjempegod meksikansk street food (som det er fullt lovlig å spise hjemme i stua si og). 

Det er så godt! Sprøstekte maistortillas toppes med salat, tomatbiter, en herlig krydret blanding av kikerter og nøtter, og på toppen av det hele: hjemmelaget guacamole. Dette er et skikkelig supert alternativ til den vanlige fredagstacoen.

Tostadas med spicy kikertfyll

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Bløtlegging og koking-alternativet 9 hours
Total Time 9 hours 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl tørka kikerter eller 2 bokser hermetiske
  • 2,5 dl valnøtter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk eller andre små løk
  • 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 3 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chipotlepulver ev. vanlig chilipulver
  • 1 ts tørka timian
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts cayenne
  • litt pepper
  • litt malt nellik
  • 1 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 12 maistortillas
  • salat og tomater til servering

Guacamole

  • 3 avokadoer
  • 2 plommetomater
  • 1 rødløk
  • 0,5 jalapeño
  • 1 lime
  • salt

Instructions
 

  • Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges over natten, eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske så siler du laken av kikertene og skyller dem i kaldt vann.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Ha kikertene i en foodprocessor sammen med nøttene. Bruk “pulse” funksjonen 4-5 ganger, slik at kikertene blir grovhakka og henger litt sammen, men det fortsatt er gode biter igjen.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp et par spiseskjeer olje i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og alle krydderne inkludert salt og la det surre i et par minutter.
  • Ha deretter i kikertblandingen og stek mens du vender på den, i fire-fem minutter. Hell på eddik og skru ned varmen. Smak eventuelt til med litt mer salt.
  • Spray eller pensle forsiktig begge sidene av tortillaene med olje. Legg dem utover en eller flere rister til ovnssteking (her kan du ikke legge i høyden). Bak i ovnen til de begynner å bli sprø, 6-8 minutter skal holde. Pass på at de ikke brenner seg.
  • Riv salat og skjær tomater i terninger.
  • Topp de sprøstekte tortillaene med salat, tomat, kikertblandingen og guacamole (oppskrift under). 

Guacamole

  • Ha innmaten fra avokadoene i en bolle og mos den litt med en gaffel. Skjær tomatene i to, fjern steinene. Skjær resten i små terninger og ha i bollen med avokadoene.
  • Finhakk rødløk og jalapeño og rør inn. Press limesaft over, rør sammen og smak til med salt.
Keyword kikerter, tostada

Flere oppskrifter

  • Avokadotoast

    Avokadotoast

    Hundretusen år etter alle andre, har jeg altså blitt hekta på ristet brød med avokado på. Det har vært en slags veganer-klisje, som fyrer opp aggressiviteten i kommentarfeltene, og useriøse og ukorrekte påstander som “det er mye bedre for klima å spise biff fra Norge…

  • Burritobowl

    Burritobowl

    Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).



2 thoughts on “Tostadas med spicy kikertfyll”

  • Tusen takk! Denne “kjøttdeigen” har jeg laget i dag, den falt skikkelig i smak hos store og 2 av 3 barn. Det blir definitivt en favoritt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating