Tostadas med spicy kikertfyll
Stilig og kjempegod meksikansk street food (som det er fullt lovlig å spise hjemme i stua si og).
Det er så godt! Sprøstekte maistortillas toppes med salat, tomatbiter, en herlig krydret blanding av kikerter og nøtter, og på toppen av det hele: hjemmelaget guacamole. Dette er et skikkelig supert alternativ til den vanlige fredagstacoen.
Tostadas med spicy kikertfyll
Ingredients
- 4 dl tørka kikerter eller 2 bokser hermetiske
- 2,5 dl valnøtter
- 3 ss olivenolje
- 2 sjalottløk eller andre små løk
- 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
- olje til steking
- 3 ts røkt paprikapulver
- 2 ts spisskummen
- 1 ts chipotlepulver ev. vanlig chilipulver
- 1 ts tørka timian
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts cayenne
- litt pepper
- litt malt nellik
- 1 ts salt
- 2 ss rødvinseddik
- 12 maistortillas
- salat og tomater til servering
Guacamole
- 3 avokadoer
- 2 plommetomater
- 1 rødløk
- 0,5 jalapeño
- 1 lime
- salt
Instructions
- Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges over natten, eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske så siler du laken av kikertene og skyller dem i kaldt vann.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Ha kikertene i en foodprocessor sammen med nøttene. Bruk “pulse” funksjonen 4-5 ganger, slik at kikertene blir grovhakka og henger litt sammen, men det fortsatt er gode biter igjen.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp et par spiseskjeer olje i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og alle krydderne inkludert salt og la det surre i et par minutter.
- Ha deretter i kikertblandingen og stek mens du vender på den, i fire-fem minutter. Hell på eddik og skru ned varmen. Smak eventuelt til med litt mer salt.
- Spray eller pensle forsiktig begge sidene av tortillaene med olje. Legg dem utover en eller flere rister til ovnssteking (her kan du ikke legge i høyden). Bak i ovnen til de begynner å bli sprø, 6-8 minutter skal holde. Pass på at de ikke brenner seg.
- Riv salat og skjær tomater i terninger.
- Topp de sprøstekte tortillaene med salat, tomat, kikertblandingen og guacamole (oppskrift under).
Guacamole
- Ha innmaten fra avokadoene i en bolle og mos den litt med en gaffel. Skjær tomatene i to, fjern steinene. Skjær resten i små terninger og ha i bollen med avokadoene.
- Finhakk rødløk og jalapeño og rør inn. Press limesaft over, rør sammen og smak til med salt.
Flere oppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Maisbrød
Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.
-
Vegansk taco
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!
2 thoughts on “Tostadas med spicy kikertfyll”
Leave a Reply
Tusen takk! Denne “kjøttdeigen” har jeg laget i dag, den falt skikkelig i smak hos store og 2 av 3 barn. Det blir definitivt en favoritt!
Hurra! Superkjekt å høre <3 Tusen takk for så fin kommentar 🙂