Tostadas med spicy kikertfyll

Tostadas med spicy kikertfyll

Stilig og kjempegod meksikansk street food (som det er fullt lovlig å spise hjemme i stua si og). 

Det er så godt! Sprøstekte maistortillas toppes med salat, tomatbiter, en herlig krydret blanding av kikerter og nøtter, og på toppen av det hele: hjemmelaget guacamole. Dette er et skikkelig supert alternativ til den vanlige fredagstacoen.

Tostadas med spicy kikertfyll

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Bløtlegging og koking-alternativet 9 hours
Total Time 9 hours 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl tørka kikerter eller 2 bokser hermetiske
  • 2,5 dl valnøtter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk eller andre små løk
  • 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 3 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chipotlepulver ev. vanlig chilipulver
  • 1 ts tørka timian
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts cayenne
  • litt pepper
  • litt malt nellik
  • 1 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 12 maistortillas
  • salat og tomater til servering

Guacamole

  • 3 avokadoer
  • 2 plommetomater
  • 1 rødløk
  • 0,5 jalapeño
  • 1 lime
  • salt

Instructions
 

  • Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges over natten, eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske så siler du laken av kikertene og skyller dem i kaldt vann.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Ha kikertene i en foodprocessor sammen med nøttene. Bruk “pulse” funksjonen 4-5 ganger, slik at kikertene blir grovhakka og henger litt sammen, men det fortsatt er gode biter igjen.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp et par spiseskjeer olje i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og alle krydderne inkludert salt og la det surre i et par minutter.
  • Ha deretter i kikertblandingen og stek mens du vender på den, i fire-fem minutter. Hell på eddik og skru ned varmen. Smak eventuelt til med litt mer salt.
  • Spray eller pensle forsiktig begge sidene av tortillaene med olje. Legg dem utover en eller flere rister til ovnssteking (her kan du ikke legge i høyden). Bak i ovnen til de begynner å bli sprø, 6-8 minutter skal holde. Pass på at de ikke brenner seg.
  • Riv salat og skjær tomater i terninger.
  • Topp de sprøstekte tortillaene med salat, tomat, kikertblandingen og guacamole (oppskrift under). 

Guacamole

  • Ha innmaten fra avokadoene i en bolle og mos den litt med en gaffel. Skjær tomatene i to, fjern steinene. Skjær resten i små terninger og ha i bollen med avokadoene.
  • Finhakk rødløk og jalapeño og rør inn. Press limesaft over, rør sammen og smak til med salt.
Keyword kikerter, tostada

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Maisbrød

    Maisbrød

    Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!



2 thoughts on “Tostadas med spicy kikertfyll”

  • Tusen takk! Denne “kjøttdeigen” har jeg laget i dag, den falt skikkelig i smak hos store og 2 av 3 barn. Det blir definitivt en favoritt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating