Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges over natten, eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske så siler du laken av kikertene og skyller dem i kaldt vann.
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Ha kikertene i en foodprocessor sammen med nøttene. Bruk “pulse” funksjonen 4-5 ganger, slik at kikertene blir grovhakka og henger litt sammen, men det fortsatt er gode biter igjen.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp et par spiseskjeer olje i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og alle krydderne inkludert salt og la det surre i et par minutter.
Ha deretter i kikertblandingen og stek mens du vender på den, i fire-fem minutter. Hell på eddik og skru ned varmen. Smak eventuelt til med litt mer salt.
Spray eller pensle forsiktig begge sidene av tortillaene med olje. Legg dem utover en eller flere rister til ovnssteking (her kan du ikke legge i høyden). Bak i ovnen til de begynner å bli sprø, 6-8 minutter skal holde. Pass på at de ikke brenner seg.
Riv salat og skjær tomater i terninger.
Topp de sprøstekte tortillaene med salat, tomat, kikertblandingen og guacamole (oppskrift under).