Basilikummajones

Basilikummajones

Supergod urtemajones som passer perfekt på burgere. 

Vegansk aioli lager du virkelig på 1-2-3! Her smaksetter vi den med basilikum, og dette er altså en av mine favoritter å servere sammen med salat til burger.

Ingredienser:

  • 1 bunt basilikum
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 ss dijonsennep
  • En dæsj eddik
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • Salt og pepper
  • 3 dl solsikkeolje
  • Eventuelt litt sukker

Framgangsmåte:

Grovhakk basilikum og riv eller finhakk hvitløk. Ha en tredjedel av basilikumen samt hvitløk, sennep, eddik, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.

Aiolien tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt «redder» du det med å ha i en teskje vann. For en tykkere aioli har du i mer olje.

Rør inn resten av basilikumen for hånd.

Smaksett med ytterligere litt salt og pepper samt eventuelt litt sukker om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir aiolien igjen litt tynnere).

vegansk basilikummajones oppskrift

Basilikummajones

Hjemmelaget vegansk majones med basilikum.
Prep Time 15 minutes
Course Dipp, tilbehør
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 1 bunt basilikum
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dæsj eddik
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • salt
  • pepper
  • 3 dl solsikkeolje
  • eventuelt litt sukker

Instructions
 

  • Grovhakk basilikum og riv eller finhakk hvitløk.
  • Ha en tredjedel av basilikumen samt hvitløk, sennep, eddik, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
  • Aiolien tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt «redder» du det med å ha i en teskje vann. For en tykkere aioli har du i mer olje.
  • Rør inn resten av basilikumen for hånd.
  • Smaksett med ytterligere litt salt og pepper samt eventuelt litt sukker om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir aiolien igjen litt tynnere).
Keyword aioli, basilikum

Flere oppskrifter

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Gressløkpesto

    Gressløkpesto

    Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating