Basilikummajones
Hjemmelaget vegansk majones med basilikum.
Prep Time 15 minutes mins
- 1 bunt basilikum
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 ss dijonsennep
- 1 dæsj eddik
- 1 dl usøtet soyamelk
- salt
- pepper
- 3 dl solsikkeolje
- eventuelt litt sukker
Grovhakk basilikum og riv eller finhakk hvitløk.
Ha en tredjedel av basilikumen samt hvitløk, sennep, eddik, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
Aiolien tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt «redder» du det med å ha i en teskje vann. For en tykkere aioli har du i mer olje.
Rør inn resten av basilikumen for hånd.
Smaksett med ytterligere litt salt og pepper samt eventuelt litt sukker om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir aiolien igjen litt tynnere).