Go Back
vegansk basilikummajones oppskrift

Basilikummajones

Hjemmelaget vegansk majones med basilikum.
Prep Time 15 minutes
Course Dipp, tilbehør
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 1 bunt basilikum
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dæsj eddik
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • salt
  • pepper
  • 3 dl solsikkeolje
  • eventuelt litt sukker

Instructions
 

  • Grovhakk basilikum og riv eller finhakk hvitløk.
  • Ha en tredjedel av basilikumen samt hvitløk, sennep, eddik, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
  • Aiolien tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt «redder» du det med å ha i en teskje vann. For en tykkere aioli har du i mer olje.
  • Rør inn resten av basilikumen for hånd.
  • Smaksett med ytterligere litt salt og pepper samt eventuelt litt sukker om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir aiolien igjen litt tynnere).
Keyword aioli, basilikum