Meksikansk risgryte
Herlig og rask meksikansk rett med bønner, mais, chili, koriander og lime.
Dette er en supertgod hverdagsmiddag som den er, server gjerne med litt vegansk rømme og kanskje tortillachips. Skal du være veldig fin på det kan du bruke risen som tilbehør til for eksempel burritos og fajitas.
Meksikansk risgryte
Herlig "alt i ett"-gryte med ris, bønner og masse meksikanske smaker. Server gjerne med tortillachips.
Ingredients
- 3 dl ferdig kokte sorte bønner enten fra én boks eller 1,5 dl som du bløtlegger og koker
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller to hvitløksfedd
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 3 dl ris
- 2 ss olje til steking
- 1 ts chilipulver
- 2 ts spisskummen
- 1 ts oregano
- 2 ts salt
- 6 dl vann
- 4 dl knuste eller hakkede tomater
- 2 dl mais
- 1 lime
- 6 stilker koriander
Instructions
- Gjør klar bønnene først. Er de tørka må de bløtlegges og kokes møre, bløtlegg i minst 4-5 timer og kok i cirka en halvtime (det kommer litt an på størrelsen her). Bruker du hermetiske så er det bare å helle laken av boksen og skylle bønnene.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Skyll risen i kaldt vann.
- Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i chilipulver og spisskummen og fres det i et lite minutt. Ha deretter i sjalottløk, hvitløk, paprika, oregano og salt og la det hele surre i noen minutter til.
- Rør inn ris , vann og tomater og la det hele koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til risen er mør. Rør av og til slik at den ikke brenner seg, spe eventuelt med litt mer vann om det blir nødvendig. Sil laken av maisen, rør mais og bønner inn i gryten den siste delen av koketiden.
- Skjær lime i båter og grovhakk koriander.
- Server den ferdige risen med limebåter, dryss korianderen over.
Flere oppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Maisbrød
Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.
-
Vegansk taco
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!
15 thoughts on “Meksikansk risgryte”
Leave a Reply
Jeg laget dette i dag, og det var helt herlig med noe godt og varmende. Veldig lett og raskt å lage, så dette skal absolutt lages igjen! 😀
Hurra 🙂 🙂
Veldig god med foccaciabrød!
Hurra 🙂 Takk for tips!
Jeg laget denne i går! Veldig veldig god! Men kjørte på med med mer chilli enn i oppskriften 🙂
Så koselig 🙂 🙂 Og ikke overrasket over chilien haha! Kjekt det var bra 🙂
Hei. Denne ser veldig god ut og planlegger å servere den i et større selskap, men kan den fryses?
Aldri prøvd :/
På under ei uke har jeg prøvd linegryta og greske kjøttboller som var fantastisk!:) i dag skal jeg prøve denne, gleder meg!:)
Så herlig å høre! Tusen takk 🙂 Håper den smaker 🙂
Kan man bruke kikerter isteden for bønner?
Jepp, det går bra 🙂
Yes, det går fint 🙂
Hei, du har ikke mulighet til å gi en nærings oversikt pr.100g på denne siden? 🙂
Mange fine oppskrifter, men sliter alltid med å finne ut hvor mye retter innholder av ulike næringskilder og kalorier !
Hei! Anbefaler denne: http://www.matvaretabellen.no/