Meksikansk risgryte

Meksikansk risgryte

Herlig og rask meksikansk rett med bønner, mais, chili, koriander og lime. 

Dette er en supertgod hverdagsmiddag som den er, server gjerne med litt vegansk rømme og kanskje tortillachips. Skal du være veldig fin på det kan du bruke risen som tilbehør til for eksempel burritos og fajitas.

Meksikansk risgryte

Herlig "alt i ett"-gryte med ris, bønner og masse meksikanske smaker. Server gjerne med tortillachips.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 dl ferdig kokte sorte bønner enten fra én boks eller 1,5 dl som du bløtlegger og koker
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller to hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 3 dl ris
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 2 ts salt
  • 6 dl vann
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 2 dl mais
  • 1 lime
  • 6 stilker koriander

Instructions
 

  • Gjør klar bønnene først. Er de tørka må de bløtlegges og kokes møre, bløtlegg i minst 4-5 timer og kok i cirka en halvtime (det kommer litt an på størrelsen her). Bruker du hermetiske så er det bare å helle laken av boksen og skylle bønnene.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Skyll risen i kaldt vann.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i chilipulver og spisskummen og fres det i et lite minutt. Ha deretter i sjalottløk, hvitløk, paprika, oregano og salt og la det hele surre i noen minutter til.
  • Rør inn ris , vann og tomater og la det hele koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til risen er mør. Rør av og til slik at den ikke brenner seg, spe eventuelt med litt mer vann om det blir nødvendig. Sil laken av maisen, rør mais og bønner inn i gryten den siste delen av koketiden.
  • Skjær lime i båter og grovhakk koriander.
  • Server den ferdige risen med limebåter, dryss korianderen over.
Keyword gryterett

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Maisbrød

    Maisbrød

    Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!



15 thoughts on “Meksikansk risgryte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating