Quesadilla med spicy avokadosaus

Quesadilla med spicy avokadosaus

Nydelig meksikansk rett med kikerter og ruccola. 

Vegansk quesadilla med kikertfyll og avokadosaus

Server den som den er, eller kombiner med andre meksikanske retter – eller masse tilbehør.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl kikerter (innholdet fra 1 karton – ev. 2 dl som du bløtlegger over natten og koker møre)
  • 80 g ruccolasalat
  • 1 boks vegansk fraiche eller kremost
  • 2 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ss tahini
  • 0,5 avokado
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 kinesisk hvitløk 2 hvitløksfedd
  • salt
  • pepper
  • 0,5 sitron
  • 6 store hvetetortillas

Avokadosaus:

  • 2 tomater
  • 0,5 kinesisk hvitløk ev. 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rødløk
  • 4 stilker koriander
  • 1 grønn chili
  • 1,5 avokado
  • 1 lime bare saften

Instructions
 

  • Ha kikerter, salat, fraiche, næringsgjær, tahini, avokado, dijonsennep, hvitløk, salt og pepper i en food processor. Press i saften fra den halve sitronen. Kjør det hele til du har en jevn masse.
  • Ha en stekepanne på komfyren og varm opp til medium varme. Du skal ikke ha olje i pannen. Legg godt med kikertblanding på halvparten av de fire tortillasene. Brett den andre halvparten over. Stek noen minutter på hver side i pannen slik at de blir gylne.
  • Skjær quesadillaene i trekanter og servér rykende varme sammen med avokadosausen (oppskrift under).

Avokadosaus:

  • Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Grovhakk hvitløk, rødløk og koriander. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og grovhakk den også.
  • Del avokado i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i terninger. Ha alt i en skål, press limejuice over. Ha i en stavmikser (legg et rent kjøkkenhåndkle over skålen slik at det ikke spruter overalt. Kjør raskt til du har en grov saus, det gjør ingenting om det er litt hele biter igjen av noen ingredienser.
  • Smak eventuelt til med salt og pepper.
Keyword quesadilla

Godt tilbehør

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

    Les mer

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 

    Les mer

  • Vegansk cheddardip

    Vegansk cheddardip

    Cheddardip er en av de ingrediensene som serveres med meksikansk mat, som jeg ikke helt tror at kommer fra Mexico. Faktisk kan et kjapt google-søk tyde på at sausen kommer fra England, men vi spiser den liksom aldri med “fish” and chips heller.

    Les mer



1 thought on “Quesadilla med spicy avokadosaus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating