Quesadilla med spicy avokadosaus
Nydelig meksikansk rett med kikerter og ruccola.
Vegansk quesadilla med kikertfyll og avokadosaus
Server den som den er, eller kombiner med andre meksikanske retter – eller masse tilbehør.
Ingredients
- 4 dl kikerter (innholdet fra 1 karton – ev. 2 dl som du bløtlegger over natten og koker møre)
- 80 g ruccolasalat
- 1 boks vegansk fraiche eller kremost
- 2 ss næringsgjær kan sløyfes
- 1 ss tahini
- 0,5 avokado
- 1 ts dijonsennep
- 1 kinesisk hvitløk 2 hvitløksfedd
- salt
- pepper
- 0,5 sitron
- 6 store hvetetortillas
Avokadosaus:
- 2 tomater
- 0,5 kinesisk hvitløk ev. 1 hvitløksfedd
- 0,5 rødløk
- 4 stilker koriander
- 1 grønn chili
- 1,5 avokado
- 1 lime bare saften
Instructions
- Ha kikerter, salat, fraiche, næringsgjær, tahini, avokado, dijonsennep, hvitløk, salt og pepper i en food processor. Press i saften fra den halve sitronen. Kjør det hele til du har en jevn masse.
- Ha en stekepanne på komfyren og varm opp til medium varme. Du skal ikke ha olje i pannen. Legg godt med kikertblanding på halvparten av de fire tortillasene. Brett den andre halvparten over. Stek noen minutter på hver side i pannen slik at de blir gylne.
- Skjær quesadillaene i trekanter og servér rykende varme sammen med avokadosausen (oppskrift under).
Avokadosaus:
- Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Grovhakk hvitløk, rødløk og koriander. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og grovhakk den også.
- Del avokado i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i terninger. Ha alt i en skål, press limejuice over. Ha i en stavmikser (legg et rent kjøkkenhåndkle over skålen slik at det ikke spruter overalt. Kjør raskt til du har en grov saus, det gjør ingenting om det er litt hele biter igjen av noen ingredienser.
- Smak eventuelt til med salt og pepper.
Godt tilbehør
-
Meksikansk ris
I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.
1 thought on “Quesadilla med spicy avokadosaus”
Leave a Reply
Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet for? Ser nydelig ut! 🙂