Arme riddere med appelsinkrem

Når den stakkarslige restematen blir festdessert.

Arme riddere med appelsinkrem
Nydelig vegansk frokostrett som du lager av brødrester.
Ingredients
- 2 dl soyamelk
- 2 ts eplesidereddik
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl sukker
- 1 banan helst godt moden
- 4 skiver daggammelt brød
- vegansk margarin eller olje til steking
Appelsinkrem:
- 1 appelsin
- 150 g melkefri yoghurt – naturell eller med vaniljesmak
- 1 ss melis
Til servering:
- bær eller syltetøy
Instructions
- Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter før du rører i bakepulver og sukker.
- Skjær bananen i tynne skiver og ha i. Mos skivene forsiktig med en gaffel. Det gjør ingenting om det er litt klumper i røren.
- Ha skivene i røren, og vend på dem sånn at alt blir dekket. La det stå i 5-10 minutter og trekke.
- Varm opp margarin eller olje til medium/høy varme i en stekepanne. Legg i skivene og stek de gylne på begge sider (3-4 minutter på hver side).
Appelsinkrem:
- Riv appelsinskallet (du trenger nok ikke alt, riv til du har en god spiseskje. Rør sammen med yoghurten og melisen, press eventuelt i en spiseskje appelsinsaft også (om ikke yoghurten er for tyntflytende.
Servering:
- Server arme riddere varme eller lune med bær og appelsinkremen.
Flere oppskrifter
-
Arme riddere
Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.
-
Brødkrutonger
Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter:
-
Smuldra riddere
Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren (dette er ikke absolutt nødvendig, men da får vi ekstra smuldrete resultat – og det…
2 thoughts on “Arme riddere med appelsinkrem”
Leave a Reply
Hei, kan man bruke en annen plantemelk istedenfor soya, eller ødelegger det en slags kjemisk reaksjon? Pleier ikke å kjøpe soyamelk pga allergi.
Jeg har aldri prøvd med annen dessverre, men tror det skal fungere godt med f.eks kokosmelk (som er ganske tykk)