Chiliketchup
Hjemmelaget ketchup er bare best! Her med en liten smak av chili.
Chiliketchup er en veldig allsidig saus som smaker bra både kald og varm. Prøv den til burgere og pølser, eller kombiner den med taco, falafel eller “juksekjøtt”.
Hjemmelaget chiliketchup
Chiliketchup er en veldig allsidig saus som smaker bra både kald og varm. Prøv den til burgere og pølser, eller kombiner den med taco, falafel eller "juksekjøtt".
Ingredients
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 1 rød chili eller mindre om du foretrekker det mindre spicy
- 1 ss olje t il steking
- 0,5 ts røkt paprikapulver kan sløyfes
- 0,5 sitron kun saften
- 2 ss brunt sukker eventuelt hvitt om du ikke har brunt
- 2 dl hermetiske tomater gjerne helt knuste
- 1 ss tomatpuré kan sløyfes
- salt
Instructions
- Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili og røkt paprikapulver og surr det i et par minutter.
- Ha deretter i sitronsaft, sukker og hermetiske tomater, samt eventuelt litt tomatpuré. La det hele koke opp og deretter småkoke så lenge du har tid til. Får det stå i halvannen til to timer og putre er det helt suverent. Smak til med salt og pepper.
- Kjør eventuelt ketchupen jevn med en stavmikser om du foretrekker det.
Flere oppskrifter
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Rødbetesalsa
Turn the beet around!
-
Mangosalsa
Dette er en frisk og fornøyelig salsa som gir strålende kontrast til kraftig grillmat, og du får en perfekt kombinasjon. Slik som Han Solo og Chewbacca.