Hjemmelaget chiliketchup
Chiliketchup er en veldig allsidig saus som smaker bra både kald og varm. Prøv den til burgere og pølser, eller kombiner den med taco, falafel eller "juksekjøtt".
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 1 rød chili eller mindre om du foretrekker det mindre spicy
- 1 ss olje t il steking
- 0,5 ts røkt paprikapulver kan sløyfes
- 0,5 sitron kun saften
- 2 ss brunt sukker eventuelt hvitt om du ikke har brunt
- 2 dl hermetiske tomater gjerne helt knuste
- 1 ss tomatpuré kan sløyfes
- salt
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili og røkt paprikapulver og surr det i et par minutter.
Ha deretter i sitronsaft, sukker og hermetiske tomater, samt eventuelt litt tomatpuré. La det hele koke opp og deretter småkoke så lenge du har tid til. Får det stå i halvannen til to timer og putre er det helt suverent. Smak til med salt og pepper.
Kjør eventuelt ketchupen jevn med en stavmikser om du foretrekker det.