Sjokoladekake i langpanne
Klassisk sjokoladekake til alle anledninger der du trenger mye og god kake som alle liker.
Av og til trenger du rett og slett å lage en stor sjokoladekake i langpanne. Det kan være til barnebursdager, kakesalg, avslutninger på skolen og jobben; listen er lang. Dette er min «go to»-oppskrift, som jeg bruker som basis for disse anledningene. Den kan varieres en del med annen glasur, annen pynt (får du tak i fargerik vegansk strøssel er det supert i barnebursdager, ha i litt nøtter og sjokoladebiter etc, men grunnoppskriften er den samme. Kaken passer også til å skjæres opp og stables til for eksempel Minecraft-kake eller slott (eller andre fasonger som de små ønsker seg til bursdagen).
Vegansk sjokoladekake i langpanne
Ingredients
- 1 l soyamelk
- 5 ss eplesidereddik
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 600 g hvetemel
- 900 g sukker
- 4 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
- eventuelt 1 ts kanel
Glasur og pynt:
- 100 g melkefri sjokolade
- 1 ss kaffe
- 100 g margarin
- 100 g melis
- 2 dl kokosmasse
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
- Visp sammen soyamelk og eddik i en stor bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn vaniljeekstrakt.
- Mål opp de tørre ingrediensene og sikt i. Visp det hele raskt sammen.
- Hell røren over i formen. Stek på midterste rille i cirka en halv time. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl før pynting.
Glasur og pynting:
- Smelt sammen sjokolade og kaffe i en gryte.
- Visp margarin og melis hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og rør det sammen.
- Fordel glasuren utover kaken. Dryss kokos over.
- Skjær opp i stykker før servering.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.
5 thoughts on “Sjokoladekake i langpanne”
Leave a Reply Cancel reply
Hvordan er det å bytte ut melet i denne med glutenfritt? (Toro sin kakemiks f.eks.?)
Tror det skal gå helt fint i denne 🙂
Kan man bytte soyamelk med havremelk? Og hva er målene på langpannen? 🙂 Stemmer det at man skal ha mer sukker enn mel her? Skremmende mye sukker tenkte jeg..
Du fikk svar på FAcebook, sant? 🙂 Satser på det var deg!
Jeg lurer på det samme!