Go Back

Vegansk sjokoladekake i langpanne

Nydelig sjokoladekake med kokostrekk. Super når du skal bake kake til skikkelig mange!
Course bakst, julekaker
Servings 1 langpanne

Ingredients
  

  • 1 l soyamelk
  • 5 ss eplesidereddik
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 600 g hvetemel
  • 900 g sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • eventuelt 1 ts kanel

Glasur og pynt:

  • 100 g melkefri sjokolade
  • 1 ss kaffe
  • 100 g margarin
  • 100 g melis
  • 2 dl kokosmasse

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en stor bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn vaniljeekstrakt.
  • Mål opp de tørre ingrediensene og sikt i. Visp det hele raskt sammen.
  • Hell røren over i formen. Stek på midterste rille i cirka en halv time. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl før pynting.

Glasur og pynting:

  • Smelt sammen sjokolade og kaffe i en gryte.
  • Visp margarin og melis hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og rør det sammen.
  • Fordel glasuren utover kaken. Dryss kokos over.
  • Skjær opp i stykker før servering.
Keyword sjokoladekake