Vegansk sjokoladekake i langpanne
Nydelig sjokoladekake med kokostrekk. Super når du skal bake kake til skikkelig mange!
- 1 l soyamelk
- 5 ss eplesidereddik
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 600 g hvetemel
- 900 g sukker
- 4 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
- eventuelt 1 ts kanel
Glasur og pynt:
- 100 g melkefri sjokolade
- 1 ss kaffe
- 100 g margarin
- 100 g melis
- 2 dl kokosmasse
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
Visp sammen soyamelk og eddik i en stor bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn vaniljeekstrakt.
Mål opp de tørre ingrediensene og sikt i. Visp det hele raskt sammen.
Hell røren over i formen. Stek på midterste rille i cirka en halv time. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl før pynting.
Glasur og pynting:
Smelt sammen sjokolade og kaffe i en gryte.
Visp margarin og melis hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og rør det sammen.
Fordel glasuren utover kaken. Dryss kokos over.
Skjær opp i stykker før servering.