Kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter

Kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter

Denne suppen har alt! En nydelig kremet base, spicy valnøtter og crunchy grønnkål. 

Denne oppskriften er basert på en rett de har på Ostehuset i Stavanger. Jeg ble rett og slett imponert da jeg så den på menyen deres; det er ikke så ofte for tiden at jeg ser kafeer lage supper der det ekstra på toppen ikke er bacon.

Jeg måtte lage min egen versjon, og er veldig fornøyd med denne her. Smakspanelet jublet også, så her er det bare å sette i gang.

Kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 brokkoli
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • litt olje til steking
  • grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver (se punkt 3 i fremgangsmåten for mengde)
  • 2 dl matfløte av soya eller havre
  • salt
  • pepper

Salte valnøtter

  • 100 g valnøtter
  • 1,5 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts røkt paprikapulver

Grønnkål

  • 100 g grønnkål
  • litt olje
  • litt salt
  • eventuelt chiliflak til servering

Instructions
 

  • Skjær brokkolien i mindre biter og buketter (vi bruker stilken også her). Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i brokkoli, sjalottløk og hvitløk og la det surre noen minutter. Rør på det noen ganger.
  • Hell på kraft slik at det dekker brokkolien samt et par centimeter ekstra. La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til alle brokkolibitene er møre. Dette tar cirka ti minutter – kommer litt an på størrelsen på bitene.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor (pass på at du ikke brenner deg) og ha tilbake i gryten. Hell i fløte og rør inn.
  • Smak til med salt og pepper. La koken stå på svak varme til tilbehøret er ferdig.

Salte valnøtter

  • Forvarm stekeovnen til 185 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Fordel valnøttene utover formen. Stek i 10 minutter, pass på at de ikke brenner seg.
  • Ta brettet ut av ovnen, rør inn olje, salt og røkt paprikapulver. Sett inn igjen og stek i noen få minutter til. Pass på at nøttene ikke brenner seg.

Grønnkål og servering

  • Riv eller skjær bladene av grønnkålen. Kast de harde stilkene.
  • Stek bladene i litt olje i enten stekepanne eller ovn (de kan stå inne samtidig som nøttene, men ikke like lenge) til de begynner å bli sprø. Smak til med salt.
  • Server suppen rykende varm. Topp med valnøtter og grønnkål, dryss eventuelt noen chiliflak over som en siste touch.
Keyword brokkoli, grønnkål, suppe, valnøtter

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating