grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver (se punkt 3 i fremgangsmåten for mengde)
2dlmatfløte av soya eller havre
salt
pepper
Salte valnøtter
100gvalnøtter
1,5ssolje
1tssalt
0,5tsrøkt paprikapulver
Grønnkål
100ggrønnkål
litt olje
litt salt
eventuelt chiliflak til servering
Instructions
Skjær brokkolien i mindre biter og buketter (vi bruker stilken også her). Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i brokkoli, sjalottløk og hvitløk og la det surre noen minutter. Rør på det noen ganger.
Hell på kraft slik at det dekker brokkolien samt et par centimeter ekstra. La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til alle brokkolibitene er møre. Dette tar cirka ti minutter - kommer litt an på størrelsen på bitene.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor (pass på at du ikke brenner deg) og ha tilbake i gryten. Hell i fløte og rør inn.
Smak til med salt og pepper. La koken stå på svak varme til tilbehøret er ferdig.
Salte valnøtter
Forvarm stekeovnen til 185 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Fordel valnøttene utover formen. Stek i 10 minutter, pass på at de ikke brenner seg.
Ta brettet ut av ovnen, rør inn olje, salt og røkt paprikapulver. Sett inn igjen og stek i noen få minutter til. Pass på at nøttene ikke brenner seg.
Grønnkål og servering
Riv eller skjær bladene av grønnkålen. Kast de harde stilkene.
Stek bladene i litt olje i enten stekepanne eller ovn (de kan stå inne samtidig som nøttene, men ikke like lenge) til de begynner å bli sprø. Smak til med salt.
Server suppen rykende varm. Topp med valnøtter og grønnkål, dryss eventuelt noen chiliflak over som en siste touch.