Creamed corn
Verdens beste grilltilbehør!
Det blir vel ikke mer amerikansk enn dette her, og er det noen som har roen på grillmat så er det vel nettopp våre venner i vest. Dette er en veldig enkel rett som passer med det meste. Mais, hvitløk og chili kokes med fløte, og rett før det er ferdig kjører vi det forsiktig med stavmikseren. Ikke verre enn det. Alt i alt tar det maks et kvarter å lage denne retten, og den er rett og slett veldig god. Creamed corn passer også godt til meksikanske retter.
Creamed corn
Ingredients
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- olje til steking
- 2 små bokser mais eller én stor
- 3 dl vegetabilsk matfløte
- salt og pepper
- eventuelt næringsgjær og/eller sitronsaft etter smak
- eventuelt chiliflak til pynt
Instructions
- Finhakk hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk og chili og surr det i noen minutter.
- Hell laken av maisen. Ha mais og fløte i gryten og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen noe og la det småkoke i et kvarter.
- Kjør cirka halvparten av blandingen jevn med en stavmikser eller i en blender (det er varmt, så pass på at du ikke brenner deg).
- Smak til med salt og pepper, og eventuelt næringsgjær og/eller sitronsaft.
- Serveres varmt, gjerne med noen chiliflak på toppen.
Flere oppskrifter
-
Grønt på grillen
Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Polenta med grillet tomat og aioli
Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…