Creamed corn
Lettvint og supergodt grilltilbehør.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Course tilbehør
Cuisine amerikansk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- olje til steking
- 2 små bokser mais eller én stor
- 3 dl vegetabilsk matfløte
- salt og pepper
- eventuelt næringsgjær og/eller sitronsaft etter smak
- eventuelt chiliflak til pynt
Finhakk hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk og chili og surr det i noen minutter.
Hell laken av maisen. Ha mais og fløte i gryten og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen noe og la det småkoke i et kvarter.
Kjør cirka halvparten av blandingen jevn med en stavmikser eller i en blender (det er varmt, så pass på at du ikke brenner deg).
Smak til med salt og pepper, og eventuelt næringsgjær og/eller sitronsaft.
Serveres varmt, gjerne med noen chiliflak på toppen.