Mangochutney med nigellafrø
Suveren til indisk mat.
Dette er rett og slett en skikkelig god mangochutney!
Nigellafrøene, frø av nigella sativa, er også kjent som Kalonji, svart spisskummen eller løkfrø. Du finner de i internasjonale dagligvarebutikker i krydderhyllen. Disse er også kjempegode å bruke som topping på brød. Får du ikke tak i dem går det greit det og.
Mangochutney med nigellafrø
Hjemmelaget chutney som er helt suveren til indiske middagsretter.
Ingredients
- 2 mangoer
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 3 cm ingefær
- 1 rød chili
- 2 ss olje til steking
- 1 ts korianderfrø
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts nellik
- 0,5 ts kanel
- 2 ts nigellafrø
- 2 ss sukker
- 3 ss eplesidereddik
- eventuelt litt salt
Instructions
- Skrell mangoen og skjær fruktkjøttet i terninger.
- Rens og finhakk hvitløk og ingefær.
- Skjær chili i ringer.
- Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, ingefær og chili og surr i et lite minutt. Tilsett korianderfrø, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik og kanel og surr et par minutter til.
- Ha i mangobiter, nigellafrø, sukker og eplesidereddik og la det hele koke opp. La det småkoke under lokk til mangoen er oppløst, dette tar cirka en time. Smak til med salt.
- Server varmt eller lunt, eventuelt oppbevar i kjøleskap i lukket glass.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Spinatkorma
Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant.