Mangochutney med nigellafrø

Mangochutney med nigellafrø

Suveren til indisk mat.

Dette er rett og slett en skikkelig god mangochutney!

Nigellafrøene, frø av nigella sativa, er også kjent som Kalonji, svart spisskummen eller løkfrø. Du finner de i internasjonale dagligvarebutikker i krydderhyllen. Disse er også kjempegode å bruke som topping på brød. Får du ikke tak i dem går det greit det og.

Mangochutney med nigellafrø

Hjemmelaget chutney som er helt suveren til indiske middagsretter.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Dipp, saus
Cuisine indisk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 2 mangoer
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts korianderfrø
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts nellik
  • 0,5 ts kanel
  • 2 ts nigellafrø
  • 2 ss sukker
  • 3 ss eplesidereddik
  • eventuelt litt salt

Instructions
 

  • Skrell mangoen og skjær fruktkjøttet i terninger.
  • Rens og finhakk hvitløk og ingefær.
  • Skjær chili i ringer.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, ingefær og chili og surr i et lite minutt. Tilsett korianderfrø, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik og kanel og surr et par minutter til.
  • Ha i mangobiter, nigellafrø, sukker og eplesidereddik og la det hele koke opp. La det småkoke under lokk til mangoen er oppløst, dette tar cirka en time. Smak til med salt.
  • Server varmt eller lunt, eventuelt oppbevar i kjøleskap i lukket glass.
Keyword chutney

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

    Les mer

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

    Les mer

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating